ABA liga

Budućnost prvi polufinalista ABA lige: Podgoričani još jednom napunili mrežicu Zadra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 20:56
Jogi Ferel, košarkaš Budućnosti, koja je preko Zadra stigla do Top 4 ABA lige ABA/Budućnost Voli/Filip Roganović
Jogi Ferel, košarkaš Budućnosti, koja je preko Zadra stigla do Top 4 ABA lige

Košarkaši Budućnosti prvi su polufinalisti AdmiralBET ABA lige, pošto su posle pobede na svom parketu slavili i u dvorani Zadra, pa sada na miru čekaju rivala u sledećoj etapi regionalnog takmičenja -  73:80 (15:16, 18:23, 14:13, 26:28). 

Podgoričani su prvi provukli loptu kroz mrežicu na utakmici, ali su sve do minut i 13 sekundi pre kraja uvodne četvrtine kaskali za domaćinom. Gubili su i sa šest poena (11:5), da bi s jedinom prednošću u toj dekadi (15:16) na mini pauzu ipak otišli bolje raspoloženi.

Na kraju druge četvrtine imali su nešto opipljiviju prednost (33:39), pošto su pre toga dozvolili jedno izjednačenje (20:20) hrvatskom predstavniku. Prilazili su Zadrani na najsitniju moguću razliku (31:32), malo uoči poluvremena, ali je njihov napad odbijen. 

Nisu, međutim, hteli da se predaju bez borbe. Iz takvog pristupa izrodio se rezultatski preokret u trećoj deonici (42:41), na njihovu žalost prekratkog daha. Usledila je serija 9:0 gostiju, za veliki iskorak ka nastavku plovidbe po Jadranu. 

Ekipa Andreja Žakelja nije se više dala uhvatiti na "spavanju", šta više razlika u njenu korist pela se do +13 (53:66), a i kada bi tim Danijela Jusupa pokušavao da se uspravi dobijao je "po glavi", Uglavnom od ruke Joana Makundua, jer je košarkaš pozajmljen od Monaka najviše poentirao na utakmici (19). 

Jogi Farel podržao ga je sa 13 poena, dok je Kenan Kamenjaš dodao 12. U domaćem timu izdvojili su se Arijan Lakić (17), Luka Božić (15) i Marko Ramljak (14).  

Narednih dana slede četvrtfinalni revanši Studentski centar - Crvena zvezda, Cedevita Olimpija - Mega i Igokea - Partizan, a sva tri srpska tima vode u pobedama i potrebno im je da naprave "brejk" na strani da bi produžili ka Top 4 cenjenog takmičenja. 

 

Cup tree provided by Sofascore