ABA liga

Admiralbet ABA liga na TV Arena sport: MZT dočekuje Igokeu, Cibona gostuje u Ljubljani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2023 09:50
Admiralbet ABA liga na TV Arena sport: MZT dočekuje Igokeu, Cibona gostuje u Ljubljani MN Press

Dve utakmice 22. kola Admiralbet ABA lige igraju se danas, a program će otvoriti košarkaši MZT-a i Igokee u Skoplju (17:00, Arena sport 3), dok nas u kasnijem terminu očekuje susret Cedevita Olimpije i Cibone (19:00, Arena sport 3).

Igokea je posle deset poraza u nizu, zabeležila pobedu u prethodnom kolu protiv FMP-a, za njen šesti trijumf u sezoni, a danas će u Skoplju odmeriti snage sa poslednjom ekipom na tabeli. Budući da je tim iz Laktaša takođe u donjem domu, ovo će biti svojevrsna prilika i MZT-u da osvoji važne bodove u borbi za opstanak. Za sada je ekipa iz Severne Makedonije ostvarila četiri trijumfa uz 17 poraza, a nedavno je upisala velike pobede nad Cedevita Olimpijom i FMP-om.

Što se tiče okršaja Cibone i slovenačkog tima, Olimpija ulazi u ovaj duel posle tri uzastopna poraza u svim takmičenjima, pa će danas pred svojim navijačima pokušati da prekine negativnu seriju rezultata. Sa druge strane, hrvatski klib je nakon velike pobede nad Crvenom zvezdom, izgubio od Budućnosti u dramatičnoj završnici, pa će u Ljubljani imati prilike da se vrati na pobednički kolosek, a ujedno i da se osveti Olimpiji za poraz u prvom selu sezone (90:78).

AdmiralBet Aba liga, 22. kolo

Petak

Split – Mornar 91:80
FMP Soccerbet – Zadar 112:87

Subota

MZT – Igokea 17.00 (TV Arena sport 3)
Cedevita Olimpija – Cibona 19.00 (TV Arena sport 3)

Nedelja

Borac Mozzart – Mega MIS 17.00 (TV Arena sport 6)
Crvena zvzeda Meridianbet – SC Derby 19.00 (TV Arena 1 Premium)

22. april

Budućnost – Partizan Mozzart Bet