ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Zvezdin ispit u Podgorici, Partizan čeka Split

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 12:00
Jago dos Santos i Branko Lazić, košarkaši Crvene zvezde ABA liga/Dragana Stjepanovic
Jago dos Santos i Branko Lazić, košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde danas u Podgorici imaju poslednji veliki ispit u AdrmialBet ABA ligi pred plej-of (17.00, TV Arena 1 Premium) i pobeda bi im pečatirala prvu poziciju, dok bi ih poraz naterao na oprez jer bi se Partizan i Budućnost primakli na dva koraka.

Teško da bi i poraz ugrozio Zvezdino prvo mesto, ali bi Budućnosti dao krila jer su Podgoričani izgubili poslednjih osam mečeva protiv crveno-belih, slavili su poslednji put pre tri i po godine (81:80). Iscrpljujući raspored u Evroligi sigurno će doprineti da trener Janis Sferopulos kombinuje i odmori neke igrače koji nisu fit, pre svih Miloša Teodosića.

"Igramo protiv rivala i ekipe koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke", rekao je trener Crvene zvezde.

Budućnost je u seriji od pet pobeda u regionalnom takmičenju, ekipa Andreja Žakelja je pobedila i Trento u Evrokupu i dočekuje crveno-bele sa željom da prekine neugodnu seriju.

"U momentu smo u kojem možemo da pružimo otpor Crvenoj zvezdi, ako budemo fokusirani i na energetskom nivou na kojem smo bili na prošloj utakmici. Znamo protiv koga igramo, to je atraktivna i vrlo snažna ekipa, evroligaš sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem - više se bavimo sa našom igrom, pristupom i energijom. Nadam se da će to biti na nivou", naglasio je Žakelj.

 

 

Košarkaši Partizana su izgubili poslednja tri meča, od Zvezde u ABA ligi, od Monaka i Virtusa u Evroligi i dolazak Splita (19.00, TV Arena 1 Premium) trebalo bi crno-belima da dođe kao jedan od figurativno "lakših" utakmica. Međutim, Splićani su u daleko boljoj formi nego kada su dočekivali crno-bele, pa ubedljivo izgubili, pobedili su u četiri od poslednjih pet duela i to ekipe iz vrha (Cedevita Olimpija, Igokea).

"Ekipa Splita igra mnogo bolje nego što je izgledala u prvom delu. Konsolidovali su se, imaju dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, sa velikim respektom, sa željom da nastavimo da igramo kako smo veliki deo utakmice u Bolonji igrali. I da ta koncentracija bude na najvećem mogućem nivou", opominje pred meč trener crno-belih Željko Obradović.

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo

subota

Borac - Cedevita 65:74

nedelja

FMP - Igokea 78:64

ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - Split 19.00 (TV Arena 1 Premium)
Mornar - Cibona 21.00 (TV Arena sport 10)

utorak 

Krka - SC Derbi 17.00 (TV Arena sport 1)
Zadar - Mega 19.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore