ABA liga

Dos Santos ispred Kabokla: Zvezdin plej i MVP Bundeslige najbolji košarkaš Brazila za tekuću godinu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 19:49
Košarkaš Crvene zvezde Jago Dos Santos MN Press
Košarkaš Crvene zvezde Jago Dos Santos

Plejmejker Crvene zvezde Jago Dos Santos proglašen je za najboljeg brazilskog košarkaša za godinu 2023. Dos Santos imao je odličnu sezonu sa Ulmom, u čijem dresu je osvojio titulu u Nemačkoj, gde je ujedno proglašen i za MVP igrača Bundeslige.

Brazilac je takođe imao odličnu rolu na Mundobasketu, gde je beležio 15 poena i sedam asistencija u proseku. Sjajne partije Dos Santosa dovele su potom omalenog plejmejkera u Zvezdu ovog leta, gde se sasvim solidno uklopio u tim, budući da po prvi put u karijeri igra u takmičenju kalibra kao što je Evroliga. A, poređenja radi u elitnom takmičenju prosečno beleži 7.5 poena i tri asistencije po meču.

"Jedno od imena iz ekipe Brazila na Mundobasketu, šampion Bundeslige, a sada miljenik Crvene zvezde. Jago Mateuš je izabran za najboljeg košarkaša Brazila, u svim kategorijama. Čestitamo", stoji u obrazloženju Košarkaškog saveza Brazila.

 

 

Podsetimo, u izboru za najboljeg košarkaša Brazila bio je i novi centar Partizana Bruno Kaboklo, ali je plej Zvezde, ipak, na kraju, ostavio dublji trag ove godine...