Vesti iz košarke

Kaboklo i Jago predvode Brazil u kvalifikacijama: Igrači "večitih" pozvani u reprezentaciju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

15.02.2024 15:51
Jago Dos Santo i Bruno Kaboklo MN Press
Jago Dos Santo i Bruno Kaboklo

Košarkaška reprezentacija Brazila će krajem februara odigrati dve utakmice u kvalifikacijama za Kup Amerike, a u tim mečevima će dres južnoameričke selekcije nositi i košarkaši "večitih" - Jago Dos Santos i Bruno Kaboklo.

Kada se završi Kup Radivoja Koraća, dva Brazilca će otputovati u domovinu gde će se pripremati za dve utakmice u okviru kvalifikacija za Kup Amerike. Selektor Helinjo Garsija je uvrstio Jaga Dos Santosa i Bruna Kabokla na spisak igrača koji će igrati protiv Paragvaja 23. februara u Rio de Žaneiru, a zatim i u revanšu tri dana kasnije u Asunsionu.

 

 

FIBA i Evroliga su nedavno uspele da pronađu zajednički jezik, te nakon nacionalnih kupova igrači neće imati mečeve u elitnom klupskom košarkaškom takmičenju. Tako će i Svetislav Pešić moći da računa na sve košarkaše koji nastupaju u evroligaškim klubovima.

Crvena zvezda će nakon Kupa Radivoja Koraća igrati prvu utakmicu tek 1. marta kada gostuje Bajernu u Minhenu. Sa druge strane Partizan svoj naredni meč u Evroligi igra 29. februara protiv Anadolu Efesa u "Štark Areni".