ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Split i SC derbi otvaraju sezonu regionalnog takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2023 08:30
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Split i SC derbi otvaraju sezonu regionalnog takmičenja MN Press

Ljubitelji najkvalitetnije košarke u ovom delu Evrope su sa nestrpljenjem očekivali današnji dan kada utakmicom između Splita i ekipe SC derbi (18, TV Arena sport 1) počinje novo izdanje AdmiralBet Aba lige.

Titulu u regionalnom takmičenju brani Partizan, koji je u dramatičnom finalu plej-ofa bio bolji od Crvene zvezde 3:2 u seriji, a ova dva kluba su, kao jedini evroligaši, glavni favoroti za šampionski prsten.

Međutim, činjenica da je crnogorski tim u Superkupu AdmiralBet Aba lige savladao crno-bele i osvjio prvi trofej u sezoni govori o tome da i ostali klubovi u regionu imaju izuzetno kvalitetne ekipe.

"Čeka nas početak sezone nakon odličnog pripremnog perioda u avgustu i septembru i na kraju osvajanjem Superkupa. Ipak, moramo sve da zaboravimo i da se fokusiramo na ono što je za nas bitnije, a to je svakako AdmiralBet Aba liga", kaže uoči starta takmičenja trener Podgoričana, Andrej Žekelj i nastavlja:

"Split je sastavio sasvim solidan, dobar tim, sa dobrim trenerom i sigurno da ima svoje ambicije. Mi moramo da se bavimo našim igrama, našim problemima i dobrim stvarima, da pokušamo da budemo još bolji".

Dva kluba do sada su se sastajala četiri puta u AdmiralBet Aba ligi i hrvatski predstavnik ima maksimalan učinak, pa je ovo idelana prilika da Podgoričani prekinu tu crnu seriju.

ABA liga, prvo kolo

Petak

Split - SC Derbi 18.00 (TV Arena sport 1)

Subota

Cedevita - Mega 18.00 (TV Arena sport 3)

Budućnost - Zadar 18.30 (TV Arena sport 4)

Igokea - Crvena zvezda 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Borac - Cibona 18.00 (TV Arena sport 4)

FMP - Krka 20.00 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

Partizan - Mornar 19.00 (TV Arena 1 Premium)