ABA liga

Dubai u ABA ligi? Znaćemo više u martu: Skupština odlučuje sredinom meseca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 19:36
Košarkaška lopta MN Press
Košarkaška lopta

Čelnici AdmiralBet ABA lige organizovaće u martu Skupštinu na kojoj će biti odlučeno hoće li klub iz Dubaija igrati regionalno takmičenje naredne sezone ili ne. Podsetimo, za takav scenario potrebna je jednoglasna odluka Skupštine, odnosno, svih 14 ekipa iz ABA lige.

Kako nezvanično saznaje "Mocart sport", između 12. i 15. marta biće održan sastanak, na kome će se većati o još jednoj bitnoj odluci.  Ona se odnosi na broj klubova koji se takmiče u Ligi, a prema nekim najavama, doćiće do promene, pa će umesto najavljenih 16, biti 15 kluba u ABA ligi od naredne sezone.

Razgovaraće se i o ukidanju tzv. nacionalno ključa, što znači da će se još jedan srpski klub takmičiti u eliti. Naravno, ukoliko prethodno obezbedi plasman, kao što je učinio Zlatibor 2022. godine, koji je, na kraju, ostao u ABA 2 ligi, iako je osvojio pomenuto takmičenje.

A, kako su Spartak, Zlatibor i Vojvodina na vodećim mestima u ABA 2 lige, prve promene u takmičenju, možemo očekivati već od starta nove sezone.

Uz to, na dnevnom redu Skupštine biće i nešto više reči o Borcu, SC Derbiju i Splitu, koji bi trebali da dobiju status vlasnika Lige. 

Bilo kako bilo, očekuje nas "mala revolucija" u regionalnom takmičenju, a više o tome znaćemo tokom idućeg meseca.