Vesti iz fudbala

Fudbalerke Španije u "ludoj" završnici izborile svoje prvo mundijalsko finale: Šveđankama malo jedan gol

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 11:58
Fudbalerke Španije u "ludoj" završnici izborile svoje prvo mundijalsko finale: Šveđankama malo jedan gol Tanjug/AP Photo

Fudbalerke Španije nisu nikada stigle do pobedničkog postolja na prethodnih osam Svetskih prvenstava, a na Mundijalu u Australiji i Novom Zelandu boriće se ni manje ni više nego za planetranu titulu, jer su u ludoj završnici prvog polufinala dale gol više od Šveđanki - 2:1 (0:0).

Dobar deo utakmice protekao je u tvrdoj igri, jer nijedna ekipa nije htela da se zaleće, s tim da su devojke sa Pirineja imale nešto više od igre i na konkretniji način jurile prednost. Svejedno, to im dugo nije bilo dovoljno da probiju odbranu cura sa severa Evrope, sve dok se Salma Sara Paraljuelo nije odlično snašla u šesnaestercu. Iako je imala čuvarku uz sebe našla je rupu i kroz nju provukla loptu do donjeg ugla mreže Zećire Mušović u 81. minutu.

 

 

Naknadna video provera položaja njene saigračice ispred švedske golmanke utvrdila je da nije smetala zadnjoj igračici defanzive, pa je vođstvo priznato. Međutim, potrajalo je samo do 88. minuta, kada je Rebeka Blomkvist iskoristila asistenciju Line Hartig i vratila neizvesnost u meč.

Nezadugo, pošto je Olga Karmona, na dodavanje Tereze Abeljere, u zadnji čas (89), udarcem sa 16 metara, sprečila produžetke i eventualni penal rulet. Poslavši rivalke u još jednu borbu za bronzu, kojom su se okitile i na prošlom SP. 

"Crvena furija" će se dan kasnije za tron boriti sa Australijom ili Engelskom, čije je polufinale sutra od 12.00 po srednjeevropskom vremenu (TV Arena 3 Premium).