Vesti iz fudbala

Novi udarac za Rubijalesa: Tužilaštvo u Španiji traži dve i po godine zatvora zbog poljupca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 16:58
Novi udarac za Luisa Rubijalesa Profimedia
Novi udarac za Luisa Rubijalesa

Tužilaštvo u Španiji traži dve i po godine zatvora za bivšeg predsednika Fudbalske Federacije Španije Luisa Rubijalesa zbog krivičnog dela "seksualni napad i prinuda u slučaju poljupca bez pristanka koji je dao reprezentativki Dženifer "Dženi" Ermoso, posle finbala Svetskog prvenstva u Sidneju 20. avgusta 2023. godine.

Ministarstvo za javnost uputilo je državnom sudu privremene zaključke u kojima traži kaznui od godinu i po dana zatvora za krivično delo prinude bivšem treneru tima Horheu Vildi, za bivšeg direktora marketinga Saveza Rubena Riveru i za direktora muškog tima Alberta Lukea.

Pored zatvorske kazne, tužilac traži da se Rubijales posedbno diskvalifikuje da radi u sportu za vreme izdržavanja kazne, da se stavi na slobodnu dve godine pod nadzorom i da mu se četiri godine zabrani komunikacija sa Dženi Ermoso i prilaženje u radijusu od 200 metara.

 

 

Ovaj slučaj, koji je naložio sudija Nacionalnog suda, odvija se van istrage o koruptivnim ugovorima u FF Španiji, poput one o Superkupu Španije u Arabiji u kojem se Rubijales istražuje u sudu u Mahadahondi.

Rubijeles se trenutno nalazi u Dominikanskoj republici, kako je sam rekao "nema šta da krije i od koga da beži", pa je najavio da će se 6. aprila vratiti u Španiju i svedočiti na sudu u "Aferi Superkup". To će potrajati, jer kako je "Marka" doznala, istražni sudija ima preko pet miliona mejlova od strane Rubijaleas u vezi sa raznim poslovima.

Sada mu je Tužilaštvo zadalo novi udarac, dve i po godine zatvora zbog neprikladnog poljupca je prilično oštra kazna.