Vesti iz fudbala

PSŽ u Koreji, a sve zanima šta će biti sa Mbapeom: Taj odgovor ne zna niko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 08:57
PSŽ u Koreji, a sve zanima šta će biti sa Mbapeom: Taj odgovor ne zna niko Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Fudbaleri PSŽ-a igraju od 10.00 časova (TV Arena 1 Premium) poslednji prijateljski meč pred početak nove sezone u Ligi 1 koja startuje 12. avgusta utakmicom protiv Lorijena i koja će i ove godine ekskluzivno biti prenošena na kanalima TV Arena sport.

Rival najboljem francuskom timu biće Đonbuk Hjuandi Motors jedan od najpopulanrijih timova u Južnoj Koreji, a taj duel igra se na stadionu u Busanu.

 

 

Nisu Parižani ovog leta imali mnogo uspeha na kontrolnim mečevima budući da su od četiri odigrana pobedili na samo jednom i to onom protiv niželigaša Le Havrea (2:0), zatim su remizirali 0:0 protiv Al Nasra za koji nastupa Kristijano Ronaldo, a onda su vezali dva poraza. Najpre od japanskog tima Kerezo iz Osake (2:3), a potom i milanskog Intera (1:2).

Navijači u Južnoj Koreji u kojoj će PSŽ igrati prvi put u istoriji, sa nestrpljenjem očekuju da vide najveću zvezdu ovog kluba Kilijana Mbapea čiji status i dalje nije potpuno jasan.

On ugovorom jeste vezan za "svece", to nije sporno, ali je činjenica da je na korak od prelaska u Real Madrid, ali tek narednog leta i to kao slobodan igrač, što ljuti čelnike PSŽ-a koji su verovali da će na njegovoj prodaji zaraditi više od 120 miliona evra.

To u nezavidnu poziciju stavlja i novog trenera Luisa Enrikea koji ne zna kako da priprema ekipu za početak sezone i biće zanimljivo videti da li će i koliko Mbape igrati na današnjem meču.