Vesti iz fudbala

PSŽ aktivirao klauzulu u ugovoru: Dembele na "Parku Prinčeva" za 50 miliona evra, rok do ponoći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2023 11:05
PSŽ aktivirao klauzulu u ugovoru: Dembele na "Parku Prinčeva" za 50 miliona evra, rok do ponoći Guliver/Marco Steinbrenner/DeFodi Images

Francuski reprezentativac Osman Dembele postaće novi fudbaler Pari Sen Žermena. Prema tvrdnjama pouzdanog italijanskog novinara Fabricija Romana, fudbaler Barselone dogovorio je sve uslove saradnje sa čelnicima "svetaca" i do kraja dana bi trebalo da potpiše ugovor.

Romano ističe da su čelnici PSŽ-a aktivirali klauzulu u ugovoru francuskog fudbalera, koja iznosi 50 miliona evra. Međutim, transfer mora da bude završen do ponoći, pošto odštetna klauzula od 50 miliona evra za Dembelea važi do prvog avgusta. Obeštećenje za Dembelea od prvog avgusta, prema stavci u ugovoru, iznosi 100 miliona evra. On ima ugovor sa katalonskim klubom do 30. juna naredne godine.

PSŽ je pre dva dana poslao zvanično pismo Barseloni u kome je tražio dozvolu da počne pregovore sa francuskim fudbalerom, ali je katalonski klub odbio zahtev šampiona Francuske. Barselona ne želi pregovore sa "svecima", pošto su se tokom vikenda predstavnici katalonskog kluba sastali sa Dembeleom, koji je definitivno odlučio da napusti ekipu sa Nou Kampa.

"Sada ostaje samo borba sa vremenom da se ceo transfer završi do ponoći. Dembele je dogovorio petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom. Barselona će novac zarađen od Dembelea da uloži u angažovanje Žoaoa Kansela", napisao je Romano.

Dembele je u Barselonu stigao pre šest godina iz Dortmunda za 135 miliona evra. On je za katalonski klub odigrao 185 utakmica i postigao je 40 golova uz 43 asistencije.