Vesti iz fudbala

Tadić i Džeko dobijaju pojačanje: Čengiz Under na pragu Fenerbahčea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 23:05
Tadić i Džeko dobijaju pojačanje: Čengiz Under na pragu Fenerbahčea TV Arena sport/ Screenshot

Dušan Tadić i Edin Džeko dobiće narednih dana veliko pojačanje, jer je Fenerbahče načelno dogovorio transfer Čengiza Undera iz Marseja. Turski reprezentativac je prihvatio lične uslove turskog vicešampiona da se priključi Tadiću i Džeku a i dva kluba su blizu konačnog dogovora oko visine obeštećenja. Uskoro se očekuje i zvanična potvrda.

Daleko od toga da se Under nije iskazao u dresu Olimpika, ali klub iz Francuske ima problem sa viškom stranaca, može da ih registruje samo 14 i odlučeno je da Under može da ide. Na pozajmicu ili permanentnu prodaju, s obzirom na to da je vezan ugovorom do juna 2025. godine, ostaje da se vidi.

 

 

Under je desnokrilni napadač, sjajne tehnike i pregleda igre, tako da će biti kapitalno pojačanje za Fenerbahče koji je pobedio juče Zimbru 5:0 i izvesno će u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. Džeko i Under su već sarađivali u Romi.

Under je u leto 2017. godine prešao u Romu iz Basakšehira za 14,25 miliona evra, od 2020. godine je na bio na pozajmicama u Lesteru i Olimpiku koji ga je prošlog leta otkupio za 8,4 miliona evra. Na 93 meča u dresu francuskog kluba postigao je 18 golova, uz 12 asistencija.