Vesti iz fudbala

Fenerbahče predstavio Sojundžua kao Legolasa iz Gospodara prstenova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.01.2024 14:55
Čaglar Sojundžu kao Legolas TV Arena sport/ Screenshot
Čaglar Sojundžu kao Legolas

Turski reprezentativac Čaglar Sojundžu jutros je predstavljen kao novi stoper Fenerbahčea. Defanzivac Atletiko je stigao na Bosfor na pozajmicu da pomogne Feneru u nastojanju da prvi put posle 10 godina osvoji titulu u Turskoj. 

Uložili su Turci čak dva miliona evra samo za pozajmicu do kraja sezone, jer se defanzivac na leto vraća u Madrid sa kojim ima ugovor do juna 2027. godine. Međutim, zanimljivo je da je Sojundžu predstavljen navijačima na oficijalnom sajt sa likom Legolasa, princa vilovnjak iz filmske trilogije Gospodar prstenova. 

 

 

Teško da će izbacivati strele brzinom munje kao Legolas, ali biće dovoljno da ojača poslednju liniju i "pohapsi" napadače rivala kako bi pomoga timu da se okiti titlom. Fenerbahče je ove zime pojačao tim trojicom iskusnih igrača, prvi je stigao Leonardo Bonući, italijanski veteran iz Union Berlina, zatim Rade Krunić iz Milana i na kraju je defanziva pojača Sojundžuom.

Turski reprezentativac je još 2016. godine odišao iz Altinordua u nemački Frajburg. Dve godine kasnije bio je prodat Lesteru za 20 miliona evra, a od prošlog leta je obukao dres Atletiko Madrida. Trener Čolo Simeone trenutno ne računa mnogo na njega, ali nije želeo da ga prodaje Feneru već samo da ga pozajmi kako bi 25-godišnji defanzivac imao što veću minutažu.

Letos je klub potrošio skoro 57 miliona evra na renoviranje tima, sigli su Čingiz Under, Šimanski, Fred, Livaković, Edin Džeko, Dušan Tadić... Fener je i dalje lider šampionata, ali je ispustio pet bodova prednosti i trenutno ima tri boda više i meč više od Galatasaraja, koji danas igra protiv Gaziantepa.