Vesti iz fudbala

Bonući i Krunić dolaze u Fenerbahče da osvoje titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 21:20
Leonardo Bonući i Edin Džeko biće saigrači u Fenerbahčeu AC Milan
Leonardo Bonući i Edin Džeko biće saigrači u Fenerbahčeu

Fenerbahče pravi ozbiljan tim prekaljenih asova, jer su Leonardo Bonući i Rade Krunić krenuli u Istanbul i priključiće se sastavu lidera turskog šampionata.

Leonardo Bonući je već obavio lekarske preglede i parafirao do kraja sezone. Iskusni defanzivac nije bio zadovoljan boravkom u Union Berlinu, gde je stigao letos iz Juventusa kao slobodan igrač kao pojačanje za UEFA Ligu šampiona. Od dolaska trenera Nenada Bjelice izgubio je status prvotimca, a onda je na nagovor Edina Džeka prihvatio da pojača Fenerbahče.

 

 

Rade Krunić je čekao šest meseci kako bi obukao dres turskog velikana. Milan je minulog leta tražio osam miliona evra, Turci su nudili šest, a sada je pao dogovor na četiri miliona evra jer ugovor ističe na leto. Reprezentativac BiH u petak putuje u Istanbul na preglede i potpis trogodišnjeg ugovora, pa će se staviti na raspolaganje treenru Ismailu Kartalu za nastavak sezone.

 

 

Fenerbahče je letos pogodio kada je doveo Edina Džeka i Dušana Tadića. Kapiten "orlova" je na 31 meču ove sezone upisao 11 golova i osam asistencija, a kapiten BiH čak 20 golova i sedam asistencija na 24 susreta.

Kladili su se i sada na starije igrače, a pre svega od Bonućija očekuju da unese stabilnost u odbrani. Lider turskog šampionata ima priličan broj veznih igrača na spisku, videćemo gde će Kartal pronaći mesto Kruniću pored Mihe Zajca, Linkolna, Freda, Krespa, Šimanskog, Kahvečija...

Fener i Galatasaraj će do kraja šampionata voditi "mrtvu trku" za titulu prvaka, "žuto-crni" imaju dva boda prednosti posle 19 kola. Sledeći rival ovog vikenda im je Gaziantep, očekuje se da nastave pobedonosnu seriju.