Vesti iz fudbala

Mančester siti dobio mlak duel sa Bajernom: Tokio video tri gola u pobedi evropskog prvaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 15:20
Mančester siti dobio mlak duel sa Bajernom: Tokio video tri gola u pobedi evropskog prvaka Guliver/AP Photo/Rui Vieira)

Fudbaleri Mančester sitija i Bajerna odigrali su danas prijateljski meč u sklopu priprema za sledeću sezonu, a na kraju duela u Tokiju radovao se tim iz Engleske - 2:1. S tim da ni Ostrvljani ni Bavarci nisu počastili japansku publiku naročitim sadržajem. 

Naprotiv, ni jedni ni drugi nisu se pretrgli od trčanja, duela i šansi, pa je 65.000 ljudi na tribinama moralo da sačeka da prođe polovina prvog poluvremena da bi aktuelni evropski prvak i nemački velikan živnuli na terenu.

Najvredniji trenutak pre pauze bio je gol Džejmsa Mekatija u 21. minutu, koji je pravovremenom reakcijom na golmanski odbitak Zomera doneo vođstvo "plavcima". Posle toga je Bajern bio konkretniji i opasniji, pogotovo iz kontranapada, ali je Liroj Sane samo zatresao prečku Sitija. 

U nastavku se opet prešlo na spori ritam, bez suvišnog rizičnog fizičkog kontakta, ali su svejedno dve lopte završile u mreži. Prvo je Matis Tel iskorišćenim odbitkom doneo izjednačenje ekipi Tomasa Tuhela, a onda je Ajmerik Laport (86) vratio prednost sastava Žozepa Pepa Gvardiole i "zapečatio" utakmicu.