Vesti iz fudbala

Mbape "prozvao" čelnike PSŽ: Mogu bolje, ali nisam mađioničar, a njih pitajte što nismo osvojili Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 11:43
Mbape "prozvao" čelnike PSŽ: Mogu bolje, ali nisam mađioničar, a njih pitajte što nismo osvojili Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard

Godinama navijači PSŽ-a očekuju da će njihov klub osvojit Ligu šampiona, ali im taj trofej iz sezone u sezonu izmiče iz ruku.

Politika francuskog kluba je bila da godiama kupuje najbolje svetske igrače, plaća ih papreno, samo što im to nije donelo očekivan rezultat, zbog čega su navijači počeli da "udaraju" na zvezde.

Kritikovali su Lionela Mesija koji je napustio klub i prešao u Inter iz Majamija, nisu blagonakloni ni prema Nejmaru, a na meti njihovih kritika je i najbolji francuski fudbaler, Kilijan Mbape.

"Znam da navijače to zanima, ali to zašto nismo osvojili Ligu šampiona nije pitanje za mene. Moj posao je da igram fudbal i trudim se da to radim nanjbolje što mogu. A, ako čemo iskrneo, mislim da sam bio dobar. Povredio sam u finišu, ali u grupnoj fazi sam bio najbolji igrač. U La Ligi sam četvrtu godinu u nizu najbolji strelac, dobro igram i za nacionalni tim Francuske... U redu, možda mogu i bolje od toga, ali nisam mađioničar", rekao je Mbape u izjavi za francuske medije i dodao:

"Da biste dobili kvalitetan i potpun odgovor na pitanje zašto nismo uspeli da uradimo ništa značajno u Evropi moraćete da se obratite čelnicima kluba. Onima koji organizuju rad, donose važne odluke, formiraju tim. Moje da igram fudbal i tu se sve završava".