Liga 1

Rasulo u Parizu: Navijači prvo protestovali ispred sedišta kluba, potom ispred Nejmarove kuće

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.05.2023 13:35
Rasulo u Parizu: Navijači prvo protestovali ispred sedišta kluba, potom ispred Nejmarove kuće Guliver/AP Photo/Francois Mori

PSŽ rutinski osvaja titule u šampionatu Francuske, ali izostaje rezultat u Ligi šampiona, uprkos konstantnom pojačavanju sastava i dovođenju zvezda u nedogled.

Osvojiće Parižani trofej u Ligi 1, mada izgleda da to više ne zadovoljava pristalice "svetaca". Očigledno je da projekat sa Lionelom Mesijem, Kilijanom Mbapeom i Nejmarom nije uspeo.

Nedeljama unazad navijači izražavaju svoje nezadovoljstvo partijama omalenog Argentinca, a nakon što ga je klub suspendovalo (potencijalno najavio i odlazak Mesija na kraju sezone), fanovi su rešili da se pobune i protiv Brazilca, koji je tokom svog boravka u PSŽ-u mnogo vremena proveo povređen.

Stoga su pristalice "svetaca" organizovale protest, prvo ispred sedišta kluba, a onda i ispred Nejmarove kuće. Tražili su da on izađe iz svog doma, ali taj momenat nisu dočekali.

PSŽ je povodom ovoga izdao saopštenje u kome je osudio ponašanje svojih navijača.

"PSŽ osuđuje svaki tip uvreda prema grupi ili individualcu, nema nikakvog opravdanja za ovakvo sramotno ponašanje. Naši igrači i menadžment imaju punu podršku posle ovakvih sramnih poteza", navodi se u saopštenju "svetaca".