Vesti iz fudbala

Milorad Mažić dve godine na čelu sudija Rusije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 10:11
Milorad Mažić dve godine na čelu sudija Rusije MN Press

Milorad Mažić, kao što se očekivalo i znalo već pola godine, nastavlja svoju internacionalnu karijeru u Rusiji. Posle trogodišnjeg boravka na čelu sudija FF Kipra, nekada najbolji srpski arbitar isti posao obavljaće u naredne dve godine u Fudbalskoj Federaciji Rusije.

Mažić će kao i na Kipru biti šef sudijama, a Dalibor Đurđević će biti zadužen za VAR arbitre. Obojica će raditi na edukaciji i podizanju kvaliteta suđenja, a Rusi su još pre godinu dana postigli dogovor sa Mažićem oko angažmana. Čekalo se samo da završi započeti posao na Kipru.

Mažić i Đurđević su tri godine bili na Kipru, čiji predsednik Saveza Giorgos Kumas je u leto 2022. rekao da su “najbolja investicija tamošnjeg fudbala”, a pored ostalih ponuda koje su imali na kraju su se odlučili za odlazak u Rusiju. Uz zagarantovane dve godine ugovora, postoji mogućnost da se isti produži na još jednu sezonu.

Mažić je sa svojim timom  Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem sudio na dva Svetska prvenstva (Brazil, Rusija), Evropskom prvenstvu u Francuskoj, Super kup Evrope, finale kupa Konfederacija, finale Lige šampiona. Rekorder je po broju vođenih večitih derbija, člak devet puta je proglašavn sudiojom godine, iza sebe ima preko 300 internacionalnih utakmica.