Vesti iz fudbala

Milorad Mažić definitivno više ne vodi brigu o suđenju u kiparskom fudbalu: Rusija čeka Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 15:44
Milorad Mažić definitivno više ne vodi brigu o suđenju u kiparskom fudbalu: Rusija čeka Srbina MN Press

Ono o čemu se nedeljama šuškalo dobilo je zvaničnu potvrdu, jer je Fudbalski savez Kipra objavio da Milorad Mažić više neće voditi tamošnju Sudijsku komisiju. Iako je bivši elitni sudija Evropske i Međunarodne fudbalske federacije ponuđen obnovom saradnje. 

"Fudbalski savez Kipra obaveštava javnost da Milorad Mažić odlazi sa mesta predsednika Sudijske komisije, pošto nije prihvatio predlog da se obnovi saradnja sa Savezom. Predsednik, Jorgos Kumas, održao je sastanak Upravnog odbora KOP i toplo se zahvalio gospodinu Maziću i njegovim kolegama za posao koji su uradili u poslednje tri godine. Želimo im mnogo uspeha u budućnosti. Istovremeno, u saradnji sa Sudijskim komitetom UEFA, započete su procedure za pronalaženje zamene gospodina Mažića", stoji u pomenutom saopštenju. 

Ovo, naravno, ne znači da glavni arbitar finala Lige šampiona iz 2018. godine, akter istog leta održanog Svetskog prvenstva u Rusiji i delilac pravde na mnogim mečevima pod okriljem UEFA i FIFA mora da brine za svoju budućnost. Čelnici FS Rusije stoje prvi u redu za svojevremeno najboljeg sudiju najjače lige Kine, koji je najmanje cenjen u rodnoj Srbiji.