Vesti iz fudbala

Ne pada "cena" Miloradu Mažiću: Srpski sudija privodi kraju posao na Kipru i razmatra ponudu FS Rusije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 12:38
Ne pada "cena" Miloradu Mažiću: Srpski sudija privodi kraju posao na Kipru i razmatra ponudu FS Rusije MN Press

Za Milorada Mažića nema zime, iako mu na kraju sezone ističe ugovor sa Fudbalskim savezom Kipra, čiju Sudijsku komisiju vodi od leta 2020. godine, jer je već dobio poziv od nacionalne fudbalske organizacije Rusije.

Pedesetogodišnji penzionisani delilac pravde od jesenas je član sudijske organizacije Saveza najveće države sveta, čime je otklonjena osnovna prepreka za postavljanje na još istureniju, zahtevniju i odgovorniju funkciju, obzirom da ga čelnici RFU vide na mestu prvog čoveka esnafa.

Tamošnji Sport Ekspres javlja da Mažić nije jedini kandidat za pomenuti posao, ali jeste glavni, jer se veruje da bi nekadašnji arbitar sa elitne liste Evropske fudbalske federacije i čovek od poverenja Međunarodne fudbalske federacije umeo da reši problem nekvalitetnog suđenja u ruskoj Premijer ligi.

 

 

Onako kako je to činio dok je držao pištaljku na mečevima Lige šampiona i Lige Evrope, dva Svetska prvenstva, jednom šampionatu Evrope, na stadionima širom Srbije i tokom jednogodišnjeg rada u Kini. 

Mažić u svojoj profesionalnoj biografiji ima između ostalog arbitriranje u finalu Lige šampiona, na zadnjem meču Superkupa Evrope i u finalu Kupa konfederacija.