Vesti iz fudbala

Najbolji ruski arbitar oduševljen Mažićem: On će podići ruski fudbal na još viši nivo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 08:31
Najbolji ruski arbitar oduševljen Mažićem: On će podići ruski fudbal na još viši nivo MN Press

Angažovanje Milorada Mažića na mesto prvog čoveka sudijske organizacije u Rusiji, najbolji je potez koji su čelnici tamošnje fudbalske federacije mogli da učine, smatra najbolji ruski sudija svih vremena, Sergej Karašev.

On je u razgovru za tamošnje medije izjavio da Mažić i njegov tim imaju neverovatno znanje i iskustvo koje će pomoći da se ruski fudbal podigne na još viši nivo.

"Mažić će u Rusiju doneti evropske standarde. Od njega nema boljeg i njegovo angažovanje je bio pun pogodatk. On će postaviti stvari na svoje mesto, doneće metodologiju rada, vršiti edukacije oko VAR sistema. Njegovo znanje i iskustvo će biti naprocenjov za sve arbitre u Rusiji", kaže Karašev.

Koliko je Mažić ozbiljno pristupio svom poslu pokazuje i podatak da dvojica arbitara sa liste najboljih u Rusiji nisu prošla test pred početak sezone i neće biti delegirani za uvodne mečeve.

"Mislim da to nije baš najboje predstavljeno u javnosti. Istina je da dvojica arbitara nisu prošla te testove, ali samo zato što su bili povređeni. Poslednjih 4-5 godina svuda u svetu postoji standardizovan test za arbitre i nije to ništa novo. Pomenuta dvojica arbitara će uskoro ponovo polagati i biće spremni za sude mečeve Premijer lige", rekao je Karašev.