Vesti iz fudbala

Španski šampion potvrdio dolazak kapitena Mančester sitija: Gundogan prešao u Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 10:14
Španski šampion potvrdio dolazak kapitena Mančester sitija: Gundogan prešao u Barselonu Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Nemački fudbaler llkaj Gundogan postigao je dogovor sa čelnicima Barsleone i postao je novi fudbaler kluba sa "Nou Kampa", potvrdio je španski šampion ono o čemu se nedeljama intenzivno govorilo.

Nemac je do sada sa mnogo uspeha nastupao u dresu Mančester sitija sa kojim je u tek završenoj sezoni osvojio Premijer ligu, FA kup i to u duelu protiv Mančester junajteda gde je upravo on postigao dva fenomenlana pogotka, kao i Ligu šampiona.

 

 

Gundogan će se u Kataloniju preseliti kao slobodan igrač, budući da mu je ugovor sa najboljim englskim timom ističe poslednjeg dana juna.

Kako prenose brojni svetski mediji, on će u Barseloni zarađivati devet miliona evra godišnje, a otkupna klauzula će biti 500 miliona evra.

Ugovor je potpisan na dve godinu uz opciju da bude produžen na još godinu dana ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.

"Odlazim iz Mančester sitija zadvoljan. Igrao sam sedam godina u ovom klubu i to za mene predstavlja veliku čast. Napredovao sam na 'Etihadu' i kao čovek i kao fudbeler, zbog čega sam zahvalan svima u klubu na ukazanoj šansi, a preda mnom su nova iskušenja", rekao je Nemac.