La Liga

Gundogan bi sa Barsom da ponovi uspehe iz Mančester sitija: Došao sam da se zabavljam i osvojim sve što se može

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 08:25
Gundogan bi sa Barsom da ponovi uspehe iz Mančester sitija: Došao sam da se zabavljam i osvojim sve što se može Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Nemački reprezentativac Ilkaj Gundogan prešao je ovog leta iz Manečster sitija, sa kojim je minule sezone osvojio tri trofejađ, u Barselonu sa kojom želi da ponovi isti taj uspeh.

Odlični fudbaler je u razgovoru za španske medije rekao da je njegov glavni cilj trijumf u Ligi šampiona, ali da isto želi da ostvari u svakom drugom takmičenju u kojem učestvuje.

"Došao sam u Barselonu da bih osvojio sve što mogu - La Ligu, Kup Kralja i Ligu šampiona. Veoma sam motivisan da dokažem svima, a pre svega sebi da i u 32. godini mogu da igram na vrhunskom nivou. Znam da ostvarivanje ovih ciljeva neće biti lako, ali volim izazove. Došao sam u Kataloniju da uživam u fudbalu i da pobeđujem", poručio je nemački reprezentativac.

Tokom boravka u Mančester sitiju, Gundogan je sarađivao sa Pepom Gvardiolom, u Barseloni mu je trener Ćavi Ernandez, za kojeg Nemac kaže da je legitimni naslednik španskog stručnjaka.

"Gvardila i Čavi gledaju fudbal na isti način. Trener Mančester sitija je imao mnog uticaja na Ćavijevu karijeru i u igri Barselone vidim mnoge sličnosti sa onom što sam radio u Engleskoj. To mi daje mogućnost da se brzo adaptiram i što pre budem na pravom niovu u novom klubu", kaže Gundogan.