Vesti iz fudbala

Filip Kostić uoči duela sa Bugarskom: Jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 12:55
Filip Kostić uoči duela sa Bugarskom: Jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese MN Press

Srpska reprezentacija u utorak od 20.45 (TV Arena 1 Premium) gostuje Bugarskoj u Razgradu u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jedan od ključnih igrača "orlova", Filip Kostić, izjavio je da njega i njegove saigrače očekuje veoma težak zadatak protiv selekcije Mladena Krstajića:

"Po mom mišljenju je to jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese. Sa eventualnom pobedom bili bismo mnogo bliži konačnom cilju. Imali smo u Beču lepu uvertiru, spremni smo za ono što nas očekuje u Razgradu. Sigurno da nam neće biti lako, ali ja verujem u pobedu, jer sa nova tri boda bili bismo mnogo bliže plasmanu na EP", istakao je Kostić, prenosi zvanični sajt FSS.

Srbija je u petak u Beču odigrala prijateljski meč sa Jordanom (3:2):

"Junski termin je jako nezgodan, ali kako svima, tako i nama. Selektor Dragan Stojković je podelio minutažu. Dao je šansu i nekim igračima koji nisu mnogo igrali, dobili su priliku da se dokažu, pokažu da im je mesto u reprezentaciji. Iskreno se nadam da su je iskoristili. I idemo dalje. Sve je dobro, atmosfera u ekipi što je najbitnije. Složni smo, a kada je tako možemo mnogo", dodao je Kostić.

 

 

On je istakao da mu nedostaje Dušan Vlahović, koji ne igra zbog povrede:

"Nedostaje mi, jer mi se družimo i van terena. Sa njim imamo kvalitet više. Želim mu da se što pre oporavi, da se vrati i postiže golove kao što je to radio u klubu i reprezentaciji", istakao je Kostić.

Dejan Joveljić je postigao dva gola pobedi protiv Jordana:

"Jovelja je pokazao da je zasluženo dobio poziv. Postigao je dva gola, a to je mnogo važno za njegovo samopouzdanje. Igrali smo zajedno u Ajntrahtu, baš sam srećan zbog njega. Zaslužio je sve ovo što mu se dešava. Nadam se da će nastaviti taj niz u Bugarskoj, rekao sam mu to odmah posle meča, u Razgradu uradi isto što si sada protiv Jordana", dodao je Kostić, pa naveo da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da nosi kapitensku traku :

"Bilo mi je prvi put, osećaj je neverovatan. Probudilo je puno nekih emocija u meni, sve to mi je samo dodatni motiv da za grb, dres i državu Srbiju dajem sve od sebe", rekao je Kostić.

Vezista Srbije, Sergej Milinković-Savić rekao je da je cilj u Razgradu osvajanje tri boda:

"Sigurno je da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da smo veliki deo posla onda završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na EP", naveo je Sergej.

On je ponovio da očekuje dobru igru u poslednjem meču sezone:

"Teško je, ali bilo je ovako i prošle godine kada smo bili deset dana sa reprezentacijom i napravili neke dobre stvari. Mislim da ni sada neće biti greške, želimo da uzmemo tri boda i onda odemo na odmor", dodao je Milinković-Savić i dodao da će Srbija imati najbolju moguću analizu i pripremiti utakmicu sa Bugarskom na pravi način.

On je kraju rekao da Srbiji na mentalnom i psihološkom planu mnogo znači pobeda protiv Jordana:

"Znači nam, naravno. Ali ipak je to prijateljska utakmica, važno je da smo se pripremili kako treba, a mislim da ćemo protiv Bugarske odigrati mnogo bolje nego protiv Jordana", zaključio je Milinković-Savić.

Ekspedicija Srbije odlazi u ponedeljak čarter letom do Varne, a onda autobusom još 150 kilometara do Razgrada. Podsetimo, glavni sudija na utakmici biće engleski arbitar, Krejg Poson.