Vesti iz fudbala

Trofej nam je na dohvat ruke: Selektor Španije zadovoljan plasmanom u finale Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 08:41
Trofej nam je na dohvat ruke: Selektor Španije zadovoljan plasmanom u finale Lige nacija Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Stvaranje ekipe je proces koji zahteva vreme, zato su pojedini rezultati reprezentacije Španije bili nešto lošiji od očekivanog, ali sada nakon plasmana u finale Lige nacija "furija" ima priliku da osvoji prvi trofej pod vođstvom novog selektora Lusia de la Fuentea.

Iskusni stručnjak je posle Mundijala u Kataru zamenio Luisa Enrikea, javnost je odmah očekivala dobre rezultate koji su izostali i tu je nastao mali disbalans između mogućnosti i želja.

Međutim, novi strateg nekadašnjih svetskih prvaka je samo tražio vreme i strpljenje i sada se, nakon trijumfa nad aktuelnim šampionom Evrope, selekcijom Italije njegova ekipa nalazi na korak do osvajanja Lige nacija.

Za to je potrebno da u velikom finalu koje je na programu u nedelju 18,. juna (20.45, TV Arena 2 Premium), savlada selekcija Hravstke koja je u polufinalnon susretu bila bolja od Holandije.

"Uvek sma govorio da nam je potrebno vreme. Znam, nisu rezultati bili dobri, ali isto tako sve ovo vreme znam da Španija ima sjajnu ekipu i da će se to materijalizovati pobedama. Sada smo to potvrdili trijumfom nad selekcijom Italije i naš cilj je da osvojimo ovo takmičene", rekao je posle trijumfa nad šampionom Evrope De la Fuente i dodao:

"Igraćemo protiv sjajne reprezentacije Hrvatske sa kojom smo se sastajali već nekoliko puta. To je tim koji ima ogroman kolektivni kvalitet, a još veći pojedinačni i zato će nam biti potrebna puna koncentracija. Imamo dva dana da se spremimo za taj duel i zaista sam optimista".