Vesti iz fudbala

BSK nije došao na meč sa OFK Beogradom, "romantičari" službenom pobedom uzleteli do Prve lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 18:57
BSK nije došao na meč sa OFK Beogradom, "romantičari" službenom pobedom uzleteli do Prve lige MN Press

Fudbaleri OFK Beograda definitivno će sledeće sezone igrati Mozzart Bet Prvu ligu Srbije, jer su sa tri danas osvojena boda u zadnjem kolu Srpske lige Beograd ostavili iza sebe tim Zemuna. Samo što do 3:0 protiv BSK-a nisu došli na terenu već službenim putem.

Kako se rival iz Borče nije pojavio na "Omladinskom stadionu", niželigaš sa Karaburme je proglašen pobednikom meča koji je trebalo da počne u 17 časova. Domači igrači su zauzeli svoju poziciju na terenu i zajedno sa sudijama sačekali da vide da li će se BSK ipak pojaviti na poprištu, da bi po isteku propisanog vremena bio proglašen trijumf nekadašnjeg učesnika evro takmičenja. 

Tako je OFK Beograd sezonu završio sa 19 dobijenih susreta, 10 remija i samo jednim porazom, od Sinđelića još u trećem kolu. Ključno slavlje ekipa Sima Krunića ostvarila je u 27. kolu, kada je s 0:1 na gostovanju Zemunu 13. maja preuzela lidersku palicu od konkurenta iz Gornje varoši.

Zemun je zadnje kolo dočekao sa istim brojem bodova kao i "romantičari", ali je OFK Beograd imao bolji međusobni skor (0:0, 1:0), zbog kojeg je na kraju prvi prošao kroz cilj u Srpskoj ligi Beograd.