Vesti iz fudbala

Kaluđerović osvojio Zemun i odveo OFK Beograd na prvo mesto Treće lige Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 15:51
Kaluđerović osvojio Zemun i odveo OFK Beograd na prvo mesto Treće lige Beograd TV Arena sport

Mali beogradski derbi u Trećoj ligi Beograd pripao je OFK Beogradu koji je golom Andrije Kaluđerovića u 28. minutu pobedio Zemun 1:0 (1:0) u Gornjoj Varoši i posle 27. kola preuzeo je lidersku poziciju. Pred više od 3.000 gledalaca, ekipe su pokazale da su s pravom dve prvoplasirane, ali su "romantičari" uspeli da pogode mrežu, a zatim sačuvaju pobedu sa igračem manje od 32. minuta, pa su tri kola pre kraja bliži povratku u Mozzart bet Prvu ligu Srbije.

Kao nekad, kada su igrali male derbije Superlige, stadion Zemuna u Gornjoj varoši bio je pun na meču sa OFK Beogradom. Miris Mozzart bet Prve lige Srbije mamio je i jedne i druge da u direktnom okršaju za prvo mesto reše i povratnika u profi rang, ali i da pokažu ko je stvarno bolji.

Više hiljada ljudi bilo je na stadionu, nije bilo slobodne stolice, mnogo je bilo poznatih lica iz sveta fudbala jer je od dva kluba sa tradicijom samo jedan mogao da izađe zadovoljan iz ovog derbija 27. kola Treće lige Beograd.

Nenaviknuti na ovakav ambijent, jer igraju uglavnom pred nekoliko stotina ljudi, igrači obe ekipe su bile nervozne na startu, sapete, pa smo zatio i videli dva velika promašaja na startu. Filip Minić je sa tri metra promašio kolosalnu šansu za OFK Beogard, a Ademi je u 19. minutu umesto prazne mreže pogodio samo nejn spoljni deo.

U derbijima je često presudno iskustvo, pa je tako posle šuta Đermanovića slabo intervenisao golman Davidović a iskusni lisac Andrija Kaluđerović je u 28. minutu doneo vođstvo "romantičarima" sa Stare Karaburme. 

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović je i bio delegiran da derbi dobije onu pravu težinu, ali u 32. minutu je start štopera gostiju Ognjena Mimovića procenio za žuti karton. Bio mu je drugi na meču, pa je Zemun, posle velikih protesta gostiju, meč nastavio sa igračem više. Uspeli su se "romantičari" da se odbrane i odu na odmor sa prednošću.

Zemun je napadao, OFK Beograd se branio svim silama, Dakić je bio blizu izjednačenja u 61. minutu. Šutirao je glavom pored gola. Postavio je trener gostiju Simo Krunić pravi bedem ispred gola odličnog golmana Stankovića i domaćin nikako nije uspevao da stigne do izjednačenja. Ostalo je 0:1, OFK Beograd i Zemun su se bodovno izjednačili, ali "romantičari" su prvi i ako pobede sve do kraja vratiće se u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije.

OFK Beograd (58) do kraja dočekuje Jedinstvo, ide na noge Studenstkom gradu i igra na Staroj Karaburmi protiv BSK Borče. Zemun (58) do kraja gostuje BASK Teku, dočekuje Sinđelić i završava sezonu protiv Borca.

Zemun - OFK Beograd 0:1 (0:1)

Gradski stadion u Zemunu
​Sudija: Srđan Jovanović
Strelac: Kaluđerović u 28. minutu.
Crveni karton: Mimović (OFK Beograd) i 33. minutu.

Zemun: Davidović, Stojanović, Božić, Đalović, Mikan (od 46. Vukčević), Kiso, Lazović (od 56. Dakić), L. Ristovski (od 90. Pantazis), Mitrović, Ademi (od 80. Vukić), Svetličić (od 68. N. Ristovski)

OFK Beograd: Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Plavšić, Smiljanić (od 73. Stojanović), Kasalica (od 87. Mićić), Bajić (od 87. Todorović), Đermanović, Minić, Kaluđerović (od 40. N. Stanković).