Vesti iz fudbala

Derbi Treće lige Beograd na Areni: Zemun i OFK Beograd u borbi za prvo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 08:43
Derbi Treće lige Beograd na Areni: Zemun i OFK Beograd u borbi za prvo mesto TV Arena sport

Gornja Varoš i Stara Karaburma su ovog proleća na nogama, duh profesionalnog fudbala se vratio među pristalice Zemuna i OFK Beograda a posle današnjeg ishoda derbija 27. kola Treće lige Beograd izvesno će znati koji će se od dva posrnula beogradska tima vratiti u Mozzart bet Prvu ligu Srbije. 

Veliki meč, veliko interesovanje, što će i cela Srbija i ljudi u regionu imati priliku da gledaju u direktnom prenosu od 14.00 časona na TV Arena Premium 2, a uz specijalnu emisiju pola sata pre susreta. Koliko je duel zanačajan govori i podatak da će ga suditi najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović.

Zemunci imaju tri boda više (58), odgovara im remi, dok "romantičarima" (55) igra samo pobeda kako bi se bodovno izjednačili sa rivalom, ali i ostvarili bolji međusobni skor koji bi mogao da bude presudan jer je u prvom meču bilo 0:0. Mnogo je iskusnih igrača sa obe strane, Zemnuce predvode Marko Đalović, Nenad Kiso, Andreja Lazović, Dušan Vukčević, tu je i nešto mlađi ali ne manje iskusni golman Nemanja Jevrić, a sa druge strane su prekaljeni veterani Milan Lola Smiljanić, Andrija Kaluđerović i Filip Kasalica.

Zemunci ne znaju poraz od 8. oktobra kada su neočekivano bili poraženi od Jedinstva iz Surčina na svom terenu. Od tada su nanizali 17 mečeva sa pozitivnim rezultazom, tri remija bez golova, u finišu jeseni, a ovog proleća znali su samo za pobede (10) sve do poslednjeg duela sa BSK-om u Borči (0:0).

Raspored posle derbija

Zemun (58) do kraja gostuje BASK Teku, dočekuje Sinđelić i završava sezonu protiv Borca.

OFK Beograd (55) dočekuje Jedinstvo, ide na noge Studenstkom gradu i na kraju igra na Staroj Karaburmi protiv BSK Borče.

OFK Beograd se nalazi u seriji od 23 meča bez poraza, još od 27. avgusta kada su od Sinđelića izgubili 1:0. U 11 prolećnih kola ubeležili su 10 pobeda i remi sa Teleoptikom osmog aprila.

Zemun i OFK Beograd u Trećoj ligi Beograd odigrali su do sada tri meča, poslednja dva su završena remijima (0:0, 1:1), dok je prvi dobio OFK Beograd i to u Gornjoj Varoši 3:1. U Prvoj ligi Srbije, dva tima su igrala u sezoni 2016/17 i tada su Zemunci odneli dve pobede (3:0, 2:0).

Dugo su Zemun i OFK Beograd igrali mali beogradski derbi u elitnim rangovima, tim iz Gornje Varoši je baš preko "romantičara" stigao do jedinog finala Kupa pre 15 godina, ali već drugu sezonu u Trećoj ligi Srbije biju bitku za povratak u Prvu Ligu Srbije. Veliki rivalitet dva kluba je višedecenijski, prvi je posrnuo tim iz Gornje Varoši ali se posle 10 godina traženja u Drugoj i Trećoj ligi vratio na veliku scenu 2017. godine. 

I baš te godine kada se vratio Zemun u elitu, "romantičari" sa Karaburme su skliznuli sa velike scene prvo u Drugu, a odmah i u Treću ligu Beograd. Pet godina traže sebe i danas, sa novom upravom, novom energijom na putu povratka u Drugu ligu stoji im baš Zemun koji želi isto.

Zemun ili OFK Beograd, znaće se nešto više kad Srđan Jovanović odsvira kraj meča u Gornjoj Varoši.