Vesti iz fudbala

Zemunci nezadovoljni zbog pobede OFK Beograda: Neka Sinđelić i protiv nas "igra" tako

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 08:32
Zemunci nezadovoljni zbog pobede OFK Beograda: Neka Sinđelić i protiv nas "igra" tako MN Press

Bura u Srpskoj ligi Beograd se ne stišava. Iz Fudbalskog kluba Zemun su uoči odigravanja 18. kola izdali saopštenje u kojem su uperili prstom u OFK Beograd i izneli tvrdnju da "romantičari" igraju "prijateljske" utakmice, a slično je i nakon odigranih mečeva ove runde takmičenja.

Zemunci su minulog vikenda na svom terenu bili bolji od Ušća 1:0, dok je klub sa Karaburme savladao Sinđelić 2:1 i to golom u 90. minutu.

 

 

Iz Gornje Varoši su na svom Instagram profilu postavili snimak spornog gola i u opisu tog videa još jednom izrazili sumnju da utakmica nije bila regularna.

"Mislili smo da će se nakon našeg saopštenja za javnost neke stvari pomeriti sa mrtve tačke, ali izgleda da neće ili su se pomerile unazad. Nadamo se da će odbrambeni fudbaleri Sinđelića i na utakmici protiv Zemuna praviti greške koje se mogu videti na utakmicama petlića. Trenerski savet za ovog mladog momka - Kada protivnički igrač prima loptu na ivici šesnaesterca, kreni ka njemu i probaj da blokiraš. Ako već to nisi uradio, onda ne treba da skakućeš u bloku kao balerina i da moliš Boga da te lopta ne pogodi. I dalje je javnost gluva pored ušiju i slepa pored očiju. Idemo dalje, nema predaje".

Nakon 18. odigranih kola Zemun je prvi na tabeli sa 36 osvojenih bodova, Zvezdara je druga sa bodom manje, a OFK Beograd treći sa 33 boda, a u Prvu ligu Srbije će se plasirati samo prvoplasirani tim na kraju prvenstva.

Podsećanja radi, uoči minulog vikenda Zemunci su izdali saopštenje u kojem su naglasili da je meč BASK – OFK Beograd bio "prijateljski" i naglasili da neće da ćute o tome.

 

 

"Postavljamo otvoreno pitanje kako fudbalskim organima, tako i medijima i svim ljudima u fudbalu: da li se poštenje isplati? Imamo saznanja da je na poluvremenu utakmice BASК - OFК Beograd u sudijsku svlačionicu ušao predstavnik domaćeg tima i skrenuo pažnju sudijama da 'vode računa oko kartona', jer je u pitanju 'prijateljska utakmica'. Ako će OFК Beograd igrati prijateljske utakmice u prvenstvu, ako će vršiti pritisak na sudije, onda postavljamo pitanje koja je svrha igranja fudbala i šta mi, ostale ekipe iz lige, treba da radimo? Da se sklanjamo? Кome? Prošle sezone je bio sličan scenario sa Radničkim, a ove se sprema i već se odvija novi sa OFК Beogradom u glavnoj ulozi. Cela fudbalska javnost zna da su oni viđeni za viši rang i da će imati 14 prijateljskih utakmica i jednu prvenstvenu, 13. maja u Zemunu", pisalo je u saopštenju Zemunaca, a zatim je dodato:

"Ne možemo da ostanemo slepi pored očiju i gluvi pored ušiju, već apelujemo na sve disciplinske organe, sudijsku organizaciju pod patronatom Fudbalskog saveza Beograda, da provere sve činjenice u vezi sa pomenutom utakmicom BASК - OFК Beograd. Pozivamo i posmatrače na sve utakmice Zemuna do kraja sezone, da se uvere kako se naši protivnici bore protiv nas. I treba da se bore, to je fudbalski i sportski, jer igraju protiv velikog kluba, ali isto tako neka pogledaju kako se 'protivnici' OFК Beograda 'bore' na njihovim utakmicama. Svi znaju šta se dešava, a niko ne sme da progovori. Javno se vrši urušavanje fudbala godinama unazad, a prošla i ova sezona u Srpskoj ligi Beograd su kulminacija svega".