Vesti iz fudbala

Tuhel dobio poverenje Bavaraca: Nemac ostaje na klupi Bajerna i naredne sezone

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.05.2023 17:05
Tuhel dobio poverenje Bavaraca: Nemac ostaje na klupi Bajerna i naredne sezone Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Tomas Tuhel dobio je poverenje Bajerna da i naredne sezone predvodi Bavarce posle osvajanja titule u Bundesligi, potvrdio je predsednik kluba iz Minhena Herbert Hajner.

Tuhel je preuzeo Bajern krajem marta umesto Julijana Nagelsmana.

"Apsolutno smo sigurni u Tuhela. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, pokazao je to na raznim pozicijama", rekao je Hajner na konferenciji za medije u Minhenu.

Fudbaleri Bajerna osvojili su juče 11. uzastopnu titulu u Bundesligi. Bajern je u poslednjem kolu pobedio Keln u gostima 2:1, dok je Borusija u Dortmundu igrala nerešeno 2:2 sa ekipom Majnca. Oba kluba su završila sezonu u Bundesligi sa po 71 bodom, ali je Bajern postao šampion zbog bolje gol razlike.

Bajern je potom sinoć saopštio da je klub raskinuo saradnju sa izvršnim direktorom Oliverom Kanom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Hajner je istakao da je ova odluka doneta u četvrtak posle razgovora sa počasnim predsednikom Bajerna Ulijem Henesom.

On je istakao da je Salihamidžić prihvatio odluku, dok je razgovor sa Kanom bio "vrlo emotivan".

"Nismo mogli da se rastanemo sporazumno. Tako da smo u petak sazvali vanredni Nadzorni odbor i odlučili da se rastanemo sa Kanom. Tada smo odlučili i da Kan ne može da ide u Keln. Tuhel je imao razumevanje za ovakve poteze", rekao je Hajner.

Hajner je istakao da će u utorak novi član Nadzornog odbora da postane Karl-Hajnc Rumenige, koji je od 2002. do 2021. godine bio predsednik Izvršnog odbora Bajerna.