Vesti iz fudbala

Najgori dan u mom životu: Smenjenom generalnom direktoru Bajerna zabranjeno da sa ekipom proslavi danas osvojenu titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 22:40
Najgori dan u mom životu: Smenjenom generalnom direktoru Bajerna zabranjeno da sa ekipom proslavi danas osvojenu titulu Tanjug/AP Photo

Fudbalski klub Bajern danas je iz više razloga u fokusu medija, ne samo u Nemačkoj već i širom sveta. Prvo zbog dramatične odbrane titule u zadnjem kolu Bundeslige, na štetu gubitničke Borusije iz Dortmunda, a onda zbog ekspresne smene generalnog i sportskog direktora, Olivera Kana i Hasana Salihamidžića, da bi večeras kao bomba odjeknulo Kanovo obraćanje javnosti putem društvenih mreža. 

Naime, nekada nezamenjivi golman Bajerna i reprezentacije nije dobio priliku da sa fudbalerima proslavi 11. domaću krunu u nizu, jer mu je ostatak uprave velikana iz Minhena zabranio da prisustvuje dobijenoj utakmici sa Kelnom. 

"Neverovatno! Veliki kompliment i čestitke momcima! Uvek sam vam govorio ovo. Uvek dajte sve od sebe do kraja i nikada ne odustajte. Neverovatno sam ponosan na vas i na ovo dostignuće! Voleo bih da mogu da slavim sa vama, ali nažalost ne mogu da budem sa vama danas jer mi je klub to zabranio. Jedva čekam sledeću sezonu! Nećemo osvojiti samo 12. uzastopnu titulu Bundeslige!", napisao je ogorčeni Kan na Tviteru. 

 

 

Domaći novinari su hteli da dobiju dodatno objašnjenje, a on im je tako razočaran i uvređen rado izašao u susret. 

"Bio je to najgori dan u mom životu, oduzeti mi priliku da slavim sa momcima", lajt motiv je naknadnih oglašavanja osvajača pregršt trofeja kako u rukavicama tako u fotelji Bajerna, koji se ove sezone mučio u prvenstvu a Ligi šampiona dogurao "samo" do četvrtfinala sa potonjim finalistom Mančester sitijem.