Vesti iz fudbala

Sad i zvanično: Tomas Tuhel je novi trener Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 18:29
Sad i zvanično: Tomas Tuhel je novi trener Bajerna Tanjug/AP Photo/Darko Bandic, file

Informaciju koju je kao ekskluzivnu plasirao juče Fabrisio Romando da je Bajern smenio trenera Julijana Nagelsmana i odlučio da postavi Tomasa Tuhela danas popodne je dobila i zvaničnu potvrdu.

Najtrofejniji klub imenovao je nekadašnjeg trenera Borusije Dortmund, PSŽ i do septembra prošle godine Čelsija uz ugovor do juna 2025. godine.

 

 

"Kada smo doveli Nagelsmana u leto 2021. godine bili smo ubeđeni da ćemo sa njim raditi na duge staze. Ali, sada smo došli do zaključka da je u odnosu na kvalitet tima, a iskazane rezultate u Bundesligi, doživljen pad. Posle Mundijala igrali smo sve manje atraktivno i sve neuspešnije. Performanse su varirale što nas je mnogo koštalo sada, a može i u budućnosti. Zato smo reagovali, zahvalni smo Nagelsmanu i nejgovom timu za sve što je uradio za Bajern i želimo mu sreću u budućnsoti", objasnio je direktor Bavaraca Oliver Kan.

 

 

Slično je govorio i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Posle analize sportskog sektora, posebno od januara ove godine, uz iskustvo u drugom delu sezone, doneli smo odluku da otpustimo Nagelsmana. Ovo je bila jedna od mojih najtežih odluka od kako sam na ovoj funkciji. Imao sam otvoren, poverljiv i prijateljski odnos sa Julijanom. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri", istakao je Salihamidžić.

Bajern je trenutno drugi u Bundesligi sa bodom manje od Borusije Dortmund, a Tomas Tuhel će debitovati na klupi 1. aprila baš protiv "milionera" i lidera. Očekuje ga zatim i duel u četvrtfinalu Kupa Nemačke protiv Frajburga, a onda i dvomeč sa Mančester sitijem u četvrtfinalu Lige šampiona. Možda se u Bajernu nadaju da će Tuhel biti prava "šok terapija" kao kada je preuzeo Čelsi i 2021. godine osvojio na opšte iznenađenje svih Ligu šampiona.