Vesti iz fudbala

Sa Bajernom mogu da osvojim sve što poželim: Tuhel predstavljen kao novi trener Bavaraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 14:14
Sa Bajernom mogu da osvojim sve što poželim: Tuhel predstavljen kao novi trener Bavaraca Tanjug/AP Photo/Angelika Warmuth

Bajern Minhen je jedna od najvećih klubova, ne u Nemačkoj, nego u Evropu, pa i u svetu i zbog toga je velika čast i privilegija biti njegov trener, rekao je Tomas Tuhel na promociji u bavarskom velikanu.

Nekadašnji trener PSŽ-a i Čelsija, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona, veruje da i sa nemačkim timom može da ponovi taj uspeh.

"Sve se dogodilo tako brzo. Niko ovo nije očekivao. Zvali su me ljudi iz Bajerna, lako i brzo smo se dogovorili i evo, posle samo nekoliko časova stojim ovde pred vama kao novi trener kluba. To je za mene velika čast i velika odgovornost, jer sam došao u kolektiv koji u svom DNK ima strast za pobedama. Mislim da sa ovom ekipom mogu da osvojim šta god poželim. Bajern je takav klub i velika je čast biti njegov trener. Uz to, veoma mi je drago što sam se vratio u Nemačku i što sam bliži porodici", rekao je Tuhel.

 

 

Novi šef stručnog štaba Bajerna je naglasio da izuzetno poštuje svog prethodnika Julijana Nagelsmena sa kojim će vrlo brzo sesti i porazgovarati.

"Julijan je dobra osoba i sjajan trener. Sigurno ćemo se čuti i popričati, ali mislim da sada nije pravo vreme za to. Duboko sam uveren da bi u slučaju da ga pozovem to bilo protumačeno kao nepoštovanje prema svemu onome kroz šta prolazi, a to mi nije namera. Izuzetno ga cenim, znam kako se sada oseća i ne želim da ga uznemiravam", rekao je Tuhel.

Novi trener Bajerna će debi na klupi Bavaraca imati 1. aprila i to protiv svog bivšeg kluba Borusije iz Dortmunda, koji je ujendo i njaveći rival tima iz MInhena, a za taj susret je rekao da će biti "veoma interesantan".