Vesti iz fudbala

"Orlići" za polufinale EP, ali i plasman na SP do 17 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 08:28
"Orlići" za polufinale EP, ali i plasman na SP do 17 godina MN Press

Kadetska fudbalska selekcija Srbije danas od 15.00 časova u "Telki trening centru" igra protiv Poljske za plasman u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina. Ispivali su momci selektora Aleksandra Lukovića iz jako teške grupe, pobedili su Italiju, remizirali sa Španijom i sasvim zasluženo su nastavili da žive san.

Ovaj susret ne donosi samo plasman među četiri najbolja na Starom kontinetu i borbu za titulu najboljeg, već i plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje će se krajem godine održati na tlu Južne Amerike. Gde tačno, odlučiće FIFA jer je Peru 4. aprila odustao od organizacije zbog problema sa infrastrukturom. Od 1985. godine, od kada je FIFA ustanovila ovo takmičenje, selekcija bivše SFRJ, pa SR Jugoslavije, sada Srbije, nikad nije učestvovala na ovoj smotri gde su dominirali Nigerija (pet titula) i Brazil (četri titule, aktuleni prvak). Polufinale nosi plasman i na SP (UEFA daje pet selekcija), mada postoji i plej-of meča dve najuspšenije poražene ekipe iz četvrtfinale.

Poljska je čvrsta reprezentacija, sa poznatim stilom koja ponekad odgovara našem načinu igre, a ponekad i ne. Selektor Aleksandar Luković.

"Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu korist", istakao je Luković za sajt FSS.

Četvrtfinale EP

Poljska - Srbija 15.00
Nemačka - Švajcarska 15.00
Španija - R. Irska 20.00
Engleska - Francuska 20.00

Polufinale, 30. maj

Poljska/Srbija - Nemačka/Švajcarska
Španija/R. Irska - Engleska/Francuska

Finale

Budimpešta, 2. jun