Vesti iz fudbala

Luković veruje da "orlići" mogu u četvrtfinale EP: Sudbinu držimo u svojim rukama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 13:42
Luković veruje da "orlići" mogu u četvrtfinale EP: Sudbinu držimo u svojim rukama FSS

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije i dalje može da se bori za plasman u četvrtfinale evropskog prvenstva u Mađarskoj. Neugodan, iznenađujući poraz od Slovenije na startu (2:4) kao da je talentovanim momcima selektora Aleksandra Lukovića dao potrebnu snagu da iznenade Italiju i pobedom od 2:0 vrate se u trku za plasman u četvrtfinale.

Španija je sa dve pobede već obezbedila plasman u nokaut fazu, pa će Srbija u sredu od 17.00 časova protiv "furije" tražiti pozitivan rezultat za plasman. Mnogo toga će zavisiti i od ishoda meča Slovenije i Italije.

"Zasluženo smo pobedili vrlo ozbiljnu reprezentaciju. Italija je fenomenalan tim. Patili smo, bilo je problema u određenim periodima meča, ali smo u svakom trenutku znali šta hoćemo. Nije lako vratiti se posle poraza na startu turnira, to mogu samo kvalitetni momci. Namerno ne kažem igrači, oni imaju još mnogo da uče i rade. Verujem u njih, znam sa kakvom grupom ljudi sarađujem već dve godine. Tu ne mislim samo na momke, već i na saradnike iz stručnog štaba koji rade fantastičan posao", istakao je selektor "orlića" Luković.

Španija je sa dve pobede potvrdila dominaciju u "B" grupi.

"Nekad vam protivnik dozvoli da igrate koliko misli da je potrebno. Uradićemo šta je do nas i dati sve od sebe da prođemo u drugi krug prvenstva. Nema mesta euforiji, važno je što smo pobedom protiv Italije došli u situaciju da sudbinu držimo u svojim rukama. Momci su odnosom, ponašanjem i odricanjem u poslednje dve godine zaslužili da budu deo najveće evropske smotre i da do poslednjeg kola budu u konkurenciji za plasman u nokaut fazu“, dodao je Luković.

Iz Grupe A, plasman među osam obezbedila je Poljska, iz grupe "C" Nemačka, a u Grupi "D" se vće sve zna jer su Engleska i Švajcarska odradili posao pre poslednjeg kola.