Vesti iz fudbala

Džajić na prijemu kod Čeferina: Predsednici FSS i UEFA razmatrali moguću kandidaturu naše zemlje za EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2023 17:08
Džajić na prijemu kod Čeferina: Predsednici FSS i UEFA razmatrali moguću kandidaturu naše zemlje za EURO FSS

Predsednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić i Jovan Šurbatović, na poziv predsednika Evropske fudbalske federacije, Aleksandra Čeferina, boravili su u Nionu, gde su se danas zvanično sastali. Susretu je prisutvovao i bivši gensek FSS, Zoran Luković, a na "meniju" je bilo mnogo aktuelnih i važnih tema iz domena međusobne saradnje i planova. 

Novoizabrani predsednik i stari opreativac našeg Saveza upoznali su Čeferina sa strateškim ciljevima FSS u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

"Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina EP za mlade reprezentacije 2027. godine, a konstatovano je da Srbija izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stiče realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija", stoji između ostalog u objavi na sajtu FSS.

Na istom mestu je prepričan i ostatak sadržaja sastanka na najvišem nivou, iz kog bi mogle da proizađu mnoge lepe stvari za srpski fudbval u bliskoj ili daljoj budućnosti. 

"Čeferin je još jednom pohvalio napore FSS, koji uz svesrdnu podršku Vlade Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na terenima širom zemlje. Potvrđeno je još jednom da će četvrtog oktobra ove godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama", navodi se u informaciji o razgovorima čelnika UEFA i FSS.