Vesti iz fudbala

Dragan Džajić se zahvalio UEFA: Velika čast i poverenje su nam ukazani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 15:00
Dragan Džajić se zahvalio UEFA: Velika čast i poverenje su nam ukazani MN Press

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić zahvalio je danas predstavnicima Evropske fudbalske unije (UEFA) na ukazanom poverenju da FSS bude organizator i domaćin sastanka "Het-trik" komiteta UEFA.

FSS je naveo da se danas u Staroj Pazovi održava sastanak "Het-trik" komiteta UEFA, koji je jedan jod najvažnijih sektora u sistemu UEFA.

Goste iz UEFA su dočekali predsednik FSS Dragan Džajić, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić. Predsednik "Het-trik" komiteta UEFA Karl Erik Nilson je sa saradnicima obišao 

"Poverenje koje ste nam ukazali da budemo organizatori i domaćini sastanka komiteta, koji je uz komitet Nacionalnih asocijacija, svakako najvažniji sektor u sistemu UEFA, jedno je od najvećih priznanja koje je krovna fudbalska organizacija ukazala našem savezu. U isto vreme, to je i velika obaveza da budemo na visini zadatka i da vam omogućimo uspešan rad ova dva dana u srpskoj kući fudbala", istakao je Džajić, preneo je FSS.

On je istakao da je ponosan što je objekat SC FSS u Staroj Pazovi spada u red najmodernijih i najfunkcionalnijih sportskih kompleksa u Evropi.

"Zahvaljujući zajedničkoj investiciji UEFA, države Srbije i lokalne samouprave, relizovan je jedan od najvažnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, a generacijama srpskih fudbalera omogućen maksimalno kvalitetan rad i svi mogući uslovi za pripreme važnih utakmica. Znam da svaki sastanak ovog komiteta izaziva veliku pažnju nacionalnih asocijacija jer se na njemu donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala", izjavio je Džajić.

Predsednik "Het-trik" komiteta UEFA Karl Erik Nilson je sa saradnicima obišao SC FSS u Staroj Pazovi.

MN Press

 

Gajić rekao je da je velik čast ukazana Srbiji pošto je izabrana od stane UEFA-e da bude domaćini sastanka "Het-trik" komiteta.

"Korišćenjem sredstava iz fondova 'Het-trik' komiteta i zajedničkim ulaganjima sa državom i lokalnim samoupravama, stiže se do najmodernije infrastrukture kao podloge i logistike za vrhunski sportski rezultat. Upravo je zato veoma važna dobra sprega i saradnja kako bismo zajedničkim delovanjem unapredili sportsku infrastrukturu. Kao jedan od takvih projekata izgrađen je i SC u Staroj Pazovi 2011. godine u kome se trenutno nalazimo, a koji je jedan od od najmodernijih i najfunkcionalnijih fudbalskih kompleksa na Starom kontinentu. Svi smo svedoci da je u sportu potrebno konstanstno ulaganje u inovacije, pa je tako FSS prepoznao potrebu za postavljanjem najmodernije hibridne podloge na stadionima svih klubova Superlige Srbije, po uzoru na terene koji se koriste u najjačim ligama u Evropi", naveo je Gajić.

On je istakao da država Srbija konstantno radi na unapređenju sportske infrastrukture, gradnji i obnovi hala i stadiona i podsetio da su u prethodnom periodu izgrađena tri nova stadiona u Zaječaru, Loznici i Leskovcu. 

"Kruna jednog ciklusa biće veliki svetski sajam Expo 2027. pod sloganom 'Igraj za čovečanstvo - sport i muzika za sve', koji će biti održan u Beogradu, a čiji će deo kompleksa biti novi velelepni nacionalni stadion. U pitanju je izgradnja najmodernijeg otvorenog, transparentnog stadiona, prekrivenog u zelenilu, koji će primati 52.000 gledalaca i biće mesto za buduća velika fudbalska takmičenja. Za početak nadamo se dobrim rezulatatima fudbalske reprezentacije Srbije u predstojećim utakmicama kvalifikacija za EP, kao i da će naša reprezentacija uspeti da ostvari plasman na EP koje se održava naredne godine. Takođe, nadamo se da će se Srbija visoko pozicionirati na mapi sjajnih organizatora i da ćemo i u buduće biti domaćini ovakvih susreta", zaključio je Gajić.