Superliga Srbije

Stadion Crvene zvezde dobija novi teren za Ligu šampiona: Ulaganje FSS i UEFA vredno pola miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 13:11
Stadion Crvene zvezde dobija novi teren za Ligu šampiona: Ulaganje FSS i UEFA vredno pola miliona evra MN Press

Crvena zvezda ne radi samo na jačanju igračkog kadra i stručnog štaba za mečeve grupne faze Lige šampiona, u koju se ovog puta direktno plasirala, osvajanjem šeste uzastopne titule prvaka Srbije. "Informer" prenosi da će novina biti i vrhunska travnata podloga, čiju će kupovinu i postavljanje novčano pokriti Fudbalski savez Srbije i Evropska fudbalska federacija. Ugradnja nove podloge počeće posle završetka sezone, u Mozzart Bet Superligi i Kupu Srbije, a kako je bivši vladar Evrope i sveta ovog leta pošteđen kvalifikacija ima dovoljno vremena da se ukloni trenutna, oštećena trava "Rajka Mitića". 

Informaciju našeg dnevnog lista potvrdio je i potpredsednik FSS, Branislav Nedimović, ponosan što će srpski predstavnik u fudbalskom krem društvu igrati na podlozi kakvu imaju i brojni klubovi iz Premijer lige, kao i novi stadioni u Leskovcu i Loznici, čiju je izgradnju finansirala država Srbija, a od ranije i TSC iz Bačke Topole.  

"U narednom periodu teren na 'Marakani' će biti promenjen i reč je o investiciji vrednoj više od pola miliona evra. Zvezda će imati najbolju travu, popularni hibrid. To je prirodni busen u koji se pletu veštačke vlasi. Za njega postoji i poseban način održavanja, pa će crveno-beli dobiti i nadzor, stručnu podršku, posebnu kosačicu i sve što bude neophodno kako bi se teren održavao u dobrom stanju. Mišljenja sam da bi Zvezda trebalo da dobije sve što možemo da joj omogućimo, jer će predstavljati naš fudbal u Ligi šampiona", kazao je Nedimović za "Informer".