Vesti iz fudbala

Mesi neće dobiti Zlatnu loptu samo ako Haland osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu: Silva oduševljen Argentincem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 09:39
Mesi neće dobiti Zlatnu loptu samo ako Haland osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu: Silva oduševljen Argentincem Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Fudbaler Mančester sitija, Bernardo Silva smatra da u ovom trenutku ne postoji nijedan drugi igrač osim Lionela Mesija koji treba da dobije "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera sveta.

Prema njegovim rečima Argentinac je osvajanjem Mundijala u Kataru, gde je proglašen i za najboljeg igrača, pokazao da u nema ravnog u svetu fudbala.

Prvotimac lidera na tabeli Premijer lige je istakao da bi eventualno njegov saigrač Erling Haland mogao da ugrozi Mesija, ali da zato treba da osvoji i titulu u Engleskoj, kao i Ligu šampiona.

"Ako Haland osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu, onda možemo da razgovaramo o 'Zlatnoj lopti'. Ovaj trofej može da pripadne i Vinisijusu Žunioru pod uslovom da Real ponovo postane evropski šampion. To će zapravo da bude bitka između pobednika Lige šampiona i Mesija, a mislim da trenutno niko nema šanse sa Argentincem", rekao je Silva.

Mančester siti je trenutno prvi u Engleskoj, a u polufinalu Lige šampiona je odigrao 1:1 protiv Reala i u sredu je na programu revanš meč na "Etihadu" (21, TV Arena 1 Premium), dok Madriđani već odavno nemaju šansu da osvoje titulu u Španiji.