Vesti iz fudbala

Možda nisam najbolji u istoriji, ali je čast što neki misle da jesam: Mesi filozofski odgovorio na pitanje o najboljem svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 09:23
Možda nisam najbolji u istoriji, ali je čast što neki misle da jesam: Mesi filozofski odgovorio na pitanje o najboljem svih vremena Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Argentinski fudbaler Lionel Mesi osmi put u karijeri je osvojio Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg igrača na svetu i po tom parametru mu nema ravne.

Njegov najbliži pratilac, Kristijano Ronaldo ih ima "samo" pet i postavlja se logično pitanje da li je onda prvotimac Intera iz Majamija najbolji fudbaler vsih vremena.

Mnogi smatraju da jeste, neki veruju da je takvo poređenje nemoguće jer su, primrera radi, Pele i Dijego Maradona igrali u drugačijim fudbalskim epohama i uslovima, ali omaleni Argentinac kaže da ga te priče ne zanimaju previše.

"Ne znam zaista da li sam najbolji svih vremena ili nisam, Mene samo zanima da uživam u fudbalu i to je ono što me pokreće. Sama činjenica da vas neko svrtsava u grupu onih igrača za koje misli da su najbolji ikada, za mene je dovoljna da se osećam ponosno", reko je Mesi posle dodele Zlatne lopte u Parizu.

Kapiten selekcije Argentine, sa kojom je osvojo Mundijal u Kataru, je za glavne konkurente imao Norvežanina Erlinga Halanda i Francuza Klijana Mbapea za koje je rekao da će sigurno u budućnosti dobiti ovo priznanje.

"Godinama dolazim na svečanost u Pariz i ono što me posebno raduje je činjenica da se iz godine u godinu pojavljuju novi igrači koji su na vrhunskom nivou. To mi govori da ću kad se povučem u penziju sigurno moći da uživam u fudbalu još mnogo godina. Haland i Mbape su neverovatni igrači, iza sebe imaju fenomenalnu godinu i zaista ne sumnjam da će se vrlo brzo njih dvojica naći na ovom mestu gde stojim ja".

Imajući u vidu da već ima punih 36 godina mnoge je zanimalo do kada će Mesi igrati profesionalno fudbal, ali on na to pitanje nije dao tačan odgovor.

"Ne bavim se brojevima. Oni ništa ne znače i ne mogu da odgovorim na taj način. Igraću dokle god budem mislio da mogu i dokle god bude uživao u igri za sada je to tako i ne razmišljam o odlaksu u penziju", rekao je Mesi.