Vesti iz fudbala

Erling Haland "kralj" strelaca, Emilijano Martinez gospodar golmana: Očekivana priznanja Norvežaninu i Argentincu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 21:50
Erling Haland "kralj" strelaca, Emilijano Martinez gospodar golmana: Očekivana priznanja Norvežaninu i Argentincu Guliver

U iščekivanju vrhunca večeri, odnosno dodele Zlatne lopte već viđenog laueratu Lionelu Mesiju, na gala ceremoniji u organizaciji "Frans fudbala" i Mađunardone fudbalske federacije dele se druga individualna priznanja.

Tako su laureati postali Erling Haland i Emilijano Martinez, prvi kao najbolji golgeter sveta u minuloj sezoni a drugi kao najbolji u planetranoj konkurenciji golmana. 

Čuvar mreže Argentine opravdao je ulogu favorita u izboru dobitnika nagrade Lav Jašin, s obzirom na to da je dao veliki doprinos osvajanju titule svetskog šampiona "gaučosa" na prošlogodišnjem Mundijalu u Kataru. 

 

 

Iza njega su ostali Ederson, Jansin Bonu, Tibo Kurtoa, Mark-Andre Ter Štegen, Andre Onana, Dominik Livaković, Aron Ramsdejl, Maik Mainjan, Bris Samba... a martinez doživeo je posebnu počast da mu trofej dodeli otac. 

Posle njega pred publiku je izašao i Erling Haland, koji je briljantnim izdanjima i brdom pogodaka u dresu osvajača triple krune, Mančester sitija, apsolutno zaslužio zvanje najboljeg napadača sveta, nazvanog po čuvenom Gerdu Mileru. 

 

 

Norvežanin iz špica aktuelnog prvaka Evrope dobio je više glasova od Kilijana Mbapea, Harija Kejna, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog. Halandu je nagradu dodelio bivši reprezentativac Engleske, Gari Lineker.