Vesti iz fudbala

Finale Kupa Kralja na TV Arena sport: Anćelotijeva šansa sa sačuva posao, Osasuna želi prvi trofej u istoriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 14:47
Finale Kupa Kralja na TV Arena sport: Anćelotijeva šansa sa sačuva posao, Osasuna želi prvi trofej u istoriji Guliver images/AP Photo/Manu Fernandez, File

Sezona bez trofeja nešto je što se u Real Madridu smatra za veliki neuspeh i zbog toga je pobeda nad Osasunom (22, TV Arena 1 Premium) u finalu Kupa Kralja imperativ nakon gubitka titule u La Ligi, a s druge strane, sezona završena ovekovečena trofejom je nešto što klubu iz Pamplone nikada nije pošlo za rukom, pa će pokušati večeras.

Naravno, Madriđani jesu veliki favoriti pred ovaj susret, a trener Karlo Anćeloti ima priliku da eventualnim trijumfom sačuva posao, jer, kakopišu mediji u Španiji, za to je potrebno da trijufmuje u ovom takmičenju, kao i u ligi šampiona gde će mu u polfinalu rival biti moćni Mančester siti.

"Uvek je uzbudljivo igrati finala. Lično, uvek razmišljam da mi je to možda poslednje finale. Tako sam mislio 2003. godine, ali nije bilo poslednje, tako razmišljam i sada. Igračima sam rekao da uživaju u trenutku, jer su ovo posebne utakmice. Pobedili smo Kaseres, Viljareal, Atletiko. Došli smo zasluženo do finala, daćemo sve od sebe da osvojimo pehar", istakao je italijanski stručnjak, a onda pokušao da skine teret sa leđa:

"Uopšte ne razmišljam o tome da li ću dobiti otkaz ukoliko ne osvojim trofej, već samo o finalu Kupa Kralja i polufinalu Lige šampiona. Ne postoji ništa rizično za moj život. Što se tiče budućnosti, ona je jasna: ugovor sa Realom mi ističe 30. juna 2024. godine, a ne večeras".

Da je Real favorit u ovom susretzu priznaju i u Osasuni čiji trener Jagobo Arasete ističe da njegovi igrači neaju šta da izgube u velikom finalu.

"Uzbuđeni smo zbog prilike da se borimo za trofej. Real Madrid je veliki klub, imamo veliko poštovanje prema svemu onome što je uradio, ali ne želimo da se predmao. Imamo svoje snove i ambicije i borićemo se da ih ostvarimo. Pred nama je mogućnost da uradimo nešto jedinistveno u istoriji kluba, d aostanemo zapamćenio u večnosti i daćemo sve od sebe da do toga dođemo", rekao je trener Osasune.