Vesti iz fudbala

Jubilarni 20. Kup Kralja za Real Madrid: Dva gola Rodriga srušila Osasunu i donela Anćelotiju treći trofej u sezoni

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

07.05.2023 00:01
Jubilarni 20. Kup Kralja za Real Madrid: Dva gola Rodriga srušila Osasunu i donela Anćelotiju treći trofej u sezoni Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Real Madrid je pobedom u finalu nad Osasunom 2:1 (1:0) došao do svog jubilarnog 20. trofeja španskog Kupa Kralja, koji je čekan dugih devet godina, s obzirom na to da ga je "kraljevski klub" poslednji put osvojio 2014. godine.

Krajnji rezultat ne oslikava pravo stanje koje se odvijalo na terenu, pošto je Real bio znatno dominantniji i kvalitetniji rival, te je mogao da slavi i ubedljivijim rezultatom.

Izabranici Karla Anćelotija su na odličan način otvorili meč i do vođstva su došli već u drugom minutu. Vinisijus Žunior je uposlio Rodriga, koji se dobro snašao i pogodio za 1:0. Imao je Real u prvom poluvremenu još mnoštvo šansi, među kojima se izdvojila prečka pogođena od strane Tonija Krosa, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Na startu drugog dela Osasuna je došla do izjednačenja. Igrao se 58. minut kada je Lukas Toro uspeo da savlada Tiba Kurtou i postavi rezultat na 1:1, ali radost tima iz Pamplone nije trajala predugo.

"Kraljevi" su u 70. minutu ponovo poveli, a strelac je ponovo bio Rodrigo. Iskoristio je Brazilac sjajnu priliku u kojoj se našao, pa tako postavio konačan rezultat i doneo svom timu novi trofej.