La Liga

VAR nas oštetio 16 puta ove sezone: U Real Madridu tvrde da se sistemski radi protiv njih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 08:46
Fudbaleri Real Madrida na meču protiv Almerije Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Fudbaleri Real Madrida na meču protiv Almerije

Mnogo se bure podiglo u španskoj fudbalskoj javnosti nakon pobede Real Madrida nad Almerijom i nekih spornih sudijskih odluka kao i onih iz VAR sobe odluka na tom susretu, a nakon toga je usledio odgovor sa stadiona "Santjago Bernabeu".

Zvanična klupska televizija najtrofejnijeg kluba u Evropi je napravila analizu svih mečeva Reala u Španiji ove sezone i došla do zaključka da je u čak 16 navrata donešena odluka bila pogrešna i to na štetu Madriđana.

"Gotovo da nije bilo nijednog kola, a da VAR nije doneo pogrešnu odluku. Nisu svirani jedanaesterci nakon igranja rukom, linije kod ofsajda su povlačene tako da niko ne može da poveruje u to i uvek smo mi bili oštećeni", poručili su iz Real Madrida.

Pored spornih detalja iz mečeva La Lige, u Real Madridu su naglasilii da su oštećeni i u meču Kupa Kralja protiv Atleitko Madrida kada nije dosuđen jedanaesterac nakon prekršaja na Džudom Belingemom.

Real Madrid trenutno zauzima dtug pozicju na tabeli španske La Lige sa 51 osvojenim bodom i zaostaje jedan korak za vodećom Đironom, koja ima i utakmicu više.

Madriđani naredni meč igraju u subotu, 27. januara kada u okviru 22. kola elitnog ranga španskog fudbala gostuju Las Palmasu, dok Đirona dan kasnije igra protiv Selte u Vigu, a oba ova susreta biće direknto prenošena na kanalima TV Arena sport, kao uoszalom i svi mečevi španske lige.