La Liga

Real izgubio poluvreme, pa slavio u 99. minutu: Almerija pala posle (ne)spornih VAR odluka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 18:20
Fudbaleri Almerije i Reala Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Fudbaleri Almerije i Reala

Fudbaleri Reala bili su na konopcima posle prvog poluvremena duela sa "malom" i otpisanom Almerijom, ali su golom iz penala i pogotkom ramenim delom ruke, uz jedan poništen pogodak rivala, uspeli da ponište zaostatak, a onda u dubokoj nadoknadi vremena "ugase" jedini tim iz Top 5 evropskih liga bez pobede ove sezone - 3:2 (0:2). 

Puno toga je bilo šokantnog, kao i diskutabilnog u utakmici 21. kola La Lige, počev od munjevitog vođstva gostiju. Španski "fenjeraš" nije dozvolio ni da sekundara obrne ceo minut, a Larži Ramazani je jednu kontru završio veštim šutem za hladan tuš na punom "Santijago Bernabeu".

 

 

Tu, međutim, nije bio kraj herojskoj partiji protivničkog sastava, šta više "oladio" je još jednom skupocene fudbalske ale u sastavu Karla Anćelotija malo pre odlaska na odmor (43). Ponovo je osvojena lopta na sredini terena, s tim što je prednost duplirana još atraktivnijim golom, jer je Edgar Gonzalez odapeo "projektil" sa distance.

 

 

Nastavak je doneo još više uzbuđenja, ali i puno razloza za polemiku i(li) kritika na račun sudija. Logično, "krajevići" su krenuli po izjednačenje, upotrebili su sve svoje oružje i oruđe, a na ruku su im išle i procene ljudi iz VAR sobe.

Minus je prepolovljen iz penala, kog je rutinski realizovao Džud Belingem (57), pošto je prethodno Kaiku napravio potez više, a sudije uz pomoć video tehnologije procenile da je doneta odluka bila taman po pravilima deljenja pravde. Mada...

 

 

Čudesni engleski reprezentativac šutirao je jako i po sredini gola, dok se suparnički čuvar mreže bacio u desnu stranu, a "ostavljena" noga bila kratka da spreči očekivano hvatanje rezultatskog priključka.

 

 

Almerija je ekspresno uzvratila, ali radost nije potrajala dugo, pa je očajni i razočarani trener Garitano dugo vrteo glavom i širio ruke ne verujući da je VAR poništio gol Serhija Aribasa (61), zbog faula nad Belingemom u začetku akcije.

 

 

Ko zna šta bi bilo da su gosti tada ponovo pobegli na +2, ovako njegov šef struke je "pukao" kada je VAR priznao gol i izjednačenje Vinisijusa Žuniora, jer se na sminku videlo da ga je dao trzajem ramenim delom ruke (67). Glavni arbitar na travi prvo je svirao igranje rukom, a onda se predomislio.

 

 

To je skresalo krila Almeriji, mada se do zadnje kapi "krvi" borila da izvuče makar senzacionalni remi. Nije joj se dalo, jer je rekordni osvajač evropskih titula i pobednik nedavnog Superkupa Španije do kraja jurio pobedu i iskupljenje za nedavnu eliminaciju iz Kupa Kralja.

Dani Karvahal je bio srećnik, koji je u dubokoj nadoknadi vremena (90+9) potvrdio koliko je Real veliki i(li) španskoj fudbalskoj organizaciji omiljeni i koliko ostali moraju da se trude da bi ga makar okrznuli. 

U jednom od poslednjih naleta, španski defanzivac se maltene ušetao u mrežu i u "minut do 12" spasio Madriđane velikog kiksa. Dok će u međuvremenu isključeni trener Almerije sigurno imati šta da kaže za medije. Ili će pustiti drugi da pričaju o okolnostima preokreta. 

 

 

La Liga, 21. kolo

petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)
/Rioha 51pen/

subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)
/Moleiro 35, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:0 (1:0)
/Serlot 45+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)
/Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:1)
/Mendez 11/

nedelja

Osasuna - Hetafe  3:2 (2:0)
/Garsija 9, Munjoz 31, Areso 80 - Majoral 64, Maksimović 68/

Real Madrid - Almerija 3:2 (0:2)
/Belingem 57 pen, Vinisijus 67, Karvahal 90+9 - Ramazani 1, Gonzalez 43/

Betis - Barselona 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Đirona - Sevilja 21.00 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak

Granada - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore