Vesti iz fudbala

Izgradnja stadiona širom Srbije nije trošak, nego investicija: Jovan Šurbatović pričao o ulaganjima Fudbalskog saveza Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 08:47
Izgradnja stadiona širom Srbije nije trošak, nego investicija: Jovan Šurbatović pričao o ulaganjima Fudbalskog saveza Srbije FSS

Novi Nacionalni stadion koji će biti kapaciteta 50.000 mesta omogućiće Srbiji domaćinstvo velikih takmičenja poput finala Lige šampiona ili Lige Evrope, a izgradnji ostalih satdiona šiorm Srbije nije trošak, nego pametno ulaganje, kaže generalni skretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović.

Prvi operativac nacionalne kuće fudbala bio je gost na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i više od sat vremena odgovarao na pitanja studenata i profesora Aleksandra Jankovića na temu menadžmenta u sportu i svega onoga što njegovu funkciju čini toliko odgovornom i kompleksnom.

"Izgradnja Nacionalnog stadiona koji će biti kapaciteta 50.000 mesta daje nam mogućnost da konkurišemo za organizaciju velikih sportskih događaja kao što su finalne utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija. Što je veoma važno, taj novi dom fudbalske reprezentacije Srbije biće u isto vreme i generator urbanog razvoja potpuno nove gradske zone koja će državi Srbiji na direktan i indirektan način doneti velike prihode. Takođe, izgradnja stadiona širom Srbije nije trošak, nego investicija", rekao je Šurbatović, a zatim nastavio:

FSS

 

 

"Imamo primer TSC Arene koja je pun pogodak. Kada gledamo na televiziji utakmice iz Bačke Topole, to je potpuno drugi utisak u odnosu na sve druge. Drugačiji ambijent, kvalitetan teren, pune tribine, publika je zadovoljna jer ima apsolutni komfor, rasprodate VIP lože, maksimalan broj kamera. Samim tim, utakmica je bolja i kvalitetnija. Bio sam skoro u obilasku stadiona u Leskovcu koji se zvanično otvara 21. maja, verujte mi da po uslovima, standardima i vizuelnom efektu, nimalo ne zaostaje za stadionima širom Evrope na kojima se igraju utakmice najviše UEFA kategorije".

Generai sekretar FSS je studentima pričao i o tome koliko se fudbal kao sport menjao tokom godina, ali i koliko je važno da svakog dana rade na sebi ulažu u svoje znanje.

"Fudbal je postao suviše veliki biznis da bi se sveo na puku improvizaciju. Zato nam trebaju mladi, obrazovani, posvećeni i ambiciozni ljudi. Imate privilegiju da se edukujete u jednoj od najlepših društvenih oblasti. Danas, ogromna većina čovečanstva pokazuje interesovanje za sport, bavi se sportom, a mnogi i žive od njega. Funkcionišemo u svetu koji se svakog dana menja, morate da pratite trendove, da usvajate nova znanja i da budete spremni u svakom trenutku da ugrabite priliku koja će vam se sigurno pružiti. Učite i radite na sebi. Da biste bili uspešni, jako je važno da znate više od drugih i da nadmašite konkurenciju. Ona je surova, ali ne i nepobediva", rekao je Šurbatović.