Vesti iz fudbala

Borjan uspešniji od Petrića, Zvezda tek posle penala prošla u polufinale Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

03.05.2023 20:43
Borjan uspešniji od Petrića, Zvezda tek posle penala prošla u polufinale Kupa Srbije MN Press

Napredak i Crvena zvezda odigrali su 0:0 u četvrtfinalu, a crveno-beli su prošli u polufinale Kupa Srbije posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:2. U danu tuge za Srbiju, crveno-beli se nisu ni radovali što će nastaviti da brane trofej kupa, a u Milanu Borjanu, koji je odbranio dva penala imali su ponovo svog junaka.

Napredak je ponovo zaustavio Crvenu zvezdu "Pod Bagdalom", posle 90 minuta nije bilo golova pa se polufinalista Kupa Srbije odlučivao posle izvođenja penala. Golmani Nikola Petrić i Milan Borjan su poznati kao "jedinice" koje dobro brane udarce sa 11 metara, a uspešniji je bio čuvar mreže Crvene zvezde koji je zaustavio dva udarca, a njegov kolega jedan. 

Penal serija je tekla ovako: Rakonjac 0:1, Šarić 1:1, Azarov 1:2, Kerkez 1:2 - Borjan brani, Ivanić 1:2 - Petrić brani, Đeković 1:2 - Borjan brani, Mijatović 1:3, Putinčanin 2:3, Bukari 2:4.

Pod jakim utiskom, tugom zbog jutrošnje tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, fudbaleri Napretka i Crvene zvezde izašli su na teren na stadionu "Mladost" u borbi za polufinale Kupa Srbije. Posle minuta ćutanja, igrači oba tima pokupšali su da odrade posao, ali u prvom delu meča nije bilo golova. 

Napredak je bolje otvorio meč sa nekoliko napada, ali Crvena zvezda je od 15 minuta preuzela inicijativu, organizovala je nekoliko dobrih napada, ali nije uspela da proše poslednju prepreku - golmana Nikolu Petrića. Uspeoa je iskusni čuvar mreže da zaustavi dva šuta Aleksandra Kataija, pa Kinga Kangve, napadač Rakonjac je sa pet metara glavom šutirao pored gola. 

Zvezda je napadala i u nastavku želeći da izbegne jedanaesterce. Stefan Mitrović je propustio dve prilike u uvodnom delu drugog poluvremena, ali se domaćin sve vreme dobro i organizovano branio. Miloš Kerkez je obavio lavovski deo posla pred sigurnim Petrićem. 

Zvezda je uglavnom u sličnim situacijama lomila rivale tempom, ali je posle sat vremena u Kruševcu neočekivano posustala. Katai je izašao zbog povrede, Milojević je šansu ukazao mladim igračima Prucevu i Mijatoviću i nije mnogo dobio jer je domaćin uspostavio ravnotežu i polako se približavao penalima. Pogodio  je Ivanić stativu pred kraj, Zvezda je morala težim putem u polufinale...

Napredak - Crvena zvezda 0:0 - 2:4 penalima

Stadion: Mladost.
​Sudija: Milan Mitić.
Penal serija: Rakonjac 0:1, Šarić 1:1, Azarov 1:2, Kerkez 1:2 - Borjan brani, Ivanić 1:2 - Petrić brani, Đeković 1:2 - Borjan brani, Mijatović 1:3, Putinčanin 2:3, Bukari 2:4.

NAPREDAK: Petrić - Jovanović, Đeković, Kerkez, Ljubomirac (od 73. Laban) - Putinčanin, Vukajlović, Šarić - Bastajić, Krstić, Čečarić (od 51. Zogović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - L.Nikolić, Eraković, Dragović (od 89. Milunović), Azarov - Kangva (od 46. Ivanić), Mijailović - Bukari, Mitrović (od 72. Prucev), Katai (od 72. Mijatović)  - Rakonjac.

Četvrtfinale Kupa Srbije

Sreda

Napredak - Crvena zvezda 0:0 - 2:4 penalima

Četvrtak

TSC - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Čukarički 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Radnički Niš - Vojvodina 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Polufinale je zakazano za 17. maj, a finale će se igrati 24. maja.