Vesti iz fudbala

Treneri Crvene zvezde i Napretka, Miloš Milojević i Dragan Perišić, složni: Šampion zasluženo ostao u Kupu Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 20:53
Treneri Crvene zvezde i Napretka, Miloš Milojević i Dragan Perišić, složni: Šampion zasluženo ostao u Kupu Srbije MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su odbranu dugog dela prošlogodišnje duple krune, mada im 90 minuta nije bilo dovoljno da savladaju Napredak u regularnom delu četvrtfinala Kupa Srbije. Crveno-beli su slavili tek boljim izvođenjem šuteva sa 11 metara na stadionu u Kruševcu - 0:0 (2:4 penalima).   

Treneru gostujućeg tima sa "Rajka Mitića", Milošu Milojeviću, to nije pokvarilo raspoloženje posle večerašnje utakmice, mada je i sam pričao o propustima svog tima u gradu pod Bagdalom. 

"Bili smo sebični u zadnjoj zadnjoj trećini terena, jer smo svi hteli da budemo heroji, a Kup je posebno takmičenje i te stvari mogu da ti se obiju o glavu. S druhge strane, imali smo jedan cilj, a to je da prođemo dalje. I uspeli smo da ga ostvarimo", rekao je u prvoj izjavi posle pobede šef stručnog štaba šampiona. 

Navijači nisu bili na utakmici, ali je bila prisutna parola: "Neka je večna slava stradalima u školi Ribnikar".

"Teško nam je bez navijača, ali razumem ih. Fudbal je bio u drugom planu. Bilo je veoma teško. Saučešće porodicama poginulih i podrška za one koji se bore, definitivno tužan dan za Srbiju i nadam se da se to nikada više neće ponoviti. Fudbal je danas bio sporedna stvar, lično sam i ja imao slab fokus i energiju, što ne liči na mene", rekao je Milojević.

Njegov kolega Dragan Perišić nije imao ni hteo išta da prigovori svojim izabranicima, jer su se žestoko borili sa apsolutnim favoritom i pali tek sa bele tačke. 

"Nemam šta da im zamerim, želim samo da ih pohvalim. Svaka im čast za sve, na kraju je Zvezda zasluženo pobedila. Imala je više sreće, znanja i umeća. Nama ostaje da se osvežimo i uspešno privedemo kraju plej-aut prvenstva", konstatovao je iskusni stručnjak sa klupe Kruševljana. 

Četvrtfinale Kupa Srbije

Sreda

Napredak - Crvena zvezda 0:0 - 2:4 penalima

Četvrtak

TSC - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Čukarički 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Radnički Niš - Vojvodina 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Polufinale je zakazano za 17. maj, a finale će se igrati 24. maja.