Vesti iz fudbala

Miloš Milojević traži Zvezdin maksimum u četvrtfinalu Kupa sa Napretkom: Potrebni su nam dobra igra i energija za prolazak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 14:17
Miloš Milojević traži Zvezdin maksimum u četvrtfinalu Kupa sa Napretkom: Potrebni su nam dobra igra i energija za prolazak MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uveliko su novi (stari) šampioni Srbije, pa su sada usredsređeni na zadržavanje trofeja u Kupu Srbije. I veliku šansu da postanu prva generacija u istoriji bivšeg evropskog i svetskog šampiona koja je tri puta u nizu osvajala duplu krunu.

Milan Borjan i društvo nalaze se blizu tog cilja, a da bi mu se još više primakli potrebno je da ovog četvrtka (18.30, TV Arena 1 Premium), u četvrtfinalu najmasovnijg domaćeg takmičenja, eliminišu Napredak.  

"Uvek igramo sa najboljim sastavom, tako će biti i sutra. Moramo da ispoštujemo fudbal i da igrači koji su odigrali dobro protiv Čukaričkog zadrže mesto u timu da bi dobili i rotacijama dovoljnu dozu energije i motivacije pred meč", počeo je najavu meča Zvezdin trener Miloš Milojević. 

Poslednji meč ova dva tima odigrala su u gradu pod Bagdalom i ta bitka za superligaške bodove završena je bez pobednika - 1:1.

"Igrali smo meč pred reprezentativnu pauzu protiv njih... Imaju način igre koji im odgovara, dobri su u prekidu i koriste prostor, ako se loše stoji iza lopte. U prethodnom meču su iskoristili to što smo mnogo menjali, ne igrač za igrača, koliko se desi da u prekidima gde vam stoji najbolji skakač, usled promene u timu i želje za ubrzanjem, tu bude fudbaler koji nije dobar u skoku. Tu se onda javi problem, ali to je normalno i mora se kalkulisati. Bila je to situacija gde smo imali kontinuirane tri, četiri greške, loša postavka i reakcija, iz čega sledi kazna. Tako da, Napredak može da bude neugodan, neće im faliti motiva, jer je kup takvo takmičenje gde jedna utakmica rešava sve, tako da, prava na grešku nemamo. Treba nam dobra igra i enerija da bi prošli dalje", upozorava šef struke direktnog učesnika Lige šampiona u sezoni 2023/2024. 

Navijače kluba iz Ljutice Bogadana raduje partija pružena u ubedljivoj pobedi nad Čukaričkim, u poslednjem kolu plej-ofa prvenstva (4:0). 

"Ne znam da li smo baš za četiri gola kvalitetniji od njih, ali važno je da smo pobedili. Kada je dobar odnos i kad se ispoštuju zahtevi, ne morate da igrate sa "najjačim" timom da bi dobili, tako je bilo u nedelju. Drago mi je zbog momaka koji su dobro odigrali, stavili su me na slatke muke kada biram tim", zadovoljan je Milojević. 
 

Kup Srbije, mečevi četvrtfinala

sreda

Napredak - Crvena zvezda 18.30 (TV Arena 1 Premium)

četvrtak

TSC - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Radnik - Čukarički 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Radnički Niš - Vojvodina 18.30 (TV Arena 1 Premium)