Vesti iz fudbala

Kristijano Ronaldo već hoće da napusti Al Nasr: Ima astronomski ugovor, ali nije zadovoljan, dok ga Real vidi u svom "jatu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 16:00
Kristijano Ronaldo već hoće da napusti Al Nasr: Ima astronomski ugovor, ali nije zadovoljan, dok ga Real vidi u svom "jatu" Tanjug/AP Photo

Kristijano Ronaldo nije odradio ni celu jednu sezonu ugovora sa Al Nasrom, potpisanog do 2025. godine, a mediji već nagoveštavaju njegov preveremeni rastanak sa prebogatim gazdama kluba iz Saudijske Arabije, koje su se obavezale da mu isplaćuju neverovatnih 175 miliona funti godišnje. 

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala, navodno, toliko je nezadovoljan kvalitetom fudbala lige u kojoj igra i njemu stranim okruženjem da namerava da raskine saradnju samo nekoliko meseci od dolaska iz Evrope.

Osvajač gomile trofeja sa (pre svega) madridskim Realom napustio je Mančester junajted tokom Svetskog prvenstva, krajem prošle godine u Kataru, na sopstveno i olakšanje engleskog velikana, jer je na toj realciji dugo varničilo. 

Loša klima je kulminirala nakon jednog intervjua čuvenog CR7, jer je nizom otvorenih kritika na račun kluba, rukovodstva i trenera smišljeno ubrzao dizanje sidra sa "Old Traforda".

Kako Ronaldo ima 38 godina i već neko vreme nije onaj stari, kada je harao Ligom šampina i vodio Portugalce do titule prvaka Evrope, a u Evropi nema puno klubova koji bi mogli da namire njegove finansijske apetite, verovalo se da će završiti karijeru.

Čelnici Al Nasra su drugačije razmišljali, pa su ga namamili svotom novca koju nijedan fudbaler nikada nije zaradio za tako malo vremena. Posle dugog vaganja pristao je na selidbu u daleke krajeve, da bi zbog nekih ranijih prekršaja morao da pričeka na prve utakmice i golove u novoj sredini.

U međuvremenu je stigao i da skrene pažnju na sebe neprimerenim ponašanjem na terenu u par navrata, što se ponegde tumači kao refleskija njegovog kajanja zbog pristupanja Al Nasru.

Naravno, tu je vreme da potvrdi ili demantuje poslednje medijske navode. Između ostalog i priču da ga Real želi za svog ambasadora, a da Ronaldo odlaže prihvatanje te ideje, verujući da nije rekao svoju zadnju reč na terenu.